×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La Guàrdia Urbana identifica als venedors ambulants que confeccionen material sanitari enfront la Covid

El racisme instucional de l'Ajuntament d'Ada Colau a Barcelona aflora, fins i tot, en moments d'emergència sanitària i social com l'actual. La Guàrdia Urbana identifica i impedeix que els manters entreguin material sanitari als hospitals, tot i tenir l'acreditació.

Arsen Sabaté

dilluns 30 de març de 2020
Facebook Twitter

Fotomovimiento

Ahir dos "manters" del Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes de Barcelona eren identificats per la Guàrdia Urbana mentre es dirigien a fer un lliurament de material sanitari en diferents hospitals de Barcelona.

Des de fa dies el sindicat de manters està demostrant una enorme resposta de solidaritat amb el personal sanitari davant el col·lapse de la sanitat pública que ha provocat la crisi del Covid-19, començant una iniciativa de confecció de màscares i material de seguretat per a lliurar a diferents hospitals.

Així es que aquest diumenge, quan es dirigien a fer un nou lliurament de material sanitari ,diferents agents de la Guàrdia Urbana els han parat i identificat. I tot i que els propis venedors ambulants han lliurat els certificats que els habiliten per a desenvolupar aquesta activitat, mitjançant actes coercitius els agents els han obligat a confinar-se a les seves cases, impedint que segueixin amb una tasca de solidaritat com la que estan portant endavant.

Et pot interessar: Un exemple de classe: els "manters" confeccionen material sanitari per pal·liar la crisi

Sens dubte, la mostra de solidaritat dels venedors ambulants, un dels sectors més desprotegits de la societat, és un gran exemple de classe davant la crisi sanitària del coronavirus i les mesures totalment insuficients del Govern de Pedro Sánchez i les institucions autonòmiques i municipals, com és el cas també de l’Ajuntament de Barcelona.

Et pot interessar: Un campament de la vergonya en una ciutat amb 65 mil llits d’hotel buits

I es que davant l’emergència sanitària, l’Ajuntament de Ada Colau s’ha limitat a disposar del campament de la Fira de Barcelona per a tota la població que necessiti solucions a les seves situacions socials, un recinte totalment insuficient per al 10% de la població sense llar censada a la ciutat, por posar només un exemple.

Però es que a més, amb l’actuació policial d’avui enfront dels manters solidaris, l’Ajuntament està demostrant que, en plena crisi social i sanitària, segueix amb la mateixa política criminalitzadora cap als sectors més indefensos com son els propis venedors ambulants. El racisme institucional no para ni en plena emergència sanitària global. Aquesta és la veritable cara de la marca Barcelona, la que només mira per salvar els interessos dels rics.

Davant això, els manters estan demostrant també que, més enllà de les mesures de les institucions, la classe treballadora i els sectors populars també poden donar solucions que afavoreixin al conjunt de la classe treballadora i les majories socials enfront aquesta nova crisi.


Facebook Twitter

Arsen Sabaté

Editor d'Esquerra Diari.

Barcelona | @ArsenSabate

El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts