Política Estat espanyol

REPRESSIÓ

Colau i Caixabank han tractat de desallotjar el local del Sindicat de Manters

L’ajuntament de Ada Colau i la Caixabank volen desallotjar el local del sindicat de manters de barcelona que va ser utilitzat per fer mascaretas durant plena pandemia.

dijous 8 d’octubre de 2020| edició del dia

En el dia d’avui s’ha fet un altre intent per desallotjar el local del Sindicat de Manters on també hi ha altres col·lectius i persones vivint. La Guàrdia Urbana d’Ada Colau (pensar que era militant de la PAH) i la Caixabank, propietari de l’immoble, han volgut fer fora a desenes de persones i famílies. No importa el greu problema de preus de lloguer, ni segona onada de la Covid, només importa l’interès de Caixabank.

Durant tot el matí una gran comitiva ha estat esperant als agents judicials i la Guàrdia Urbana per demostrar que volen quedar-se i que volen arribar a un acord beneficiós. Finalment, han quedat en donar un mes de negociacions perquè la gent que viu a l’immoble pugui tenir una lloc on viure digne.

El dia 5 d’octubre, la Guàrdia Urbana també va iniciar el desallotjament del local del Sindicat de Manters. En aquest espai conviuen altres col·lectius com la Caracola. El local és un espai d’autoorganització per immigrants o persones que donen suport a la gent que ni l’Ajuntament ni l’Estat han sigut capaços de donar. En el local es fan classes de llengua o tallers de patronatge i confecció i un lloc de resguard per poder dutxar-se, buscar menjar o dormir.

És el mateix local on es feia un taller de màscares per poder vendre-les a la gent a un preu econòmic, en plena pandèmia, quan aquestes escassejaven. utilitzant 8 de les seves màquines de cosir i teles pròpies per elaborar milers de mascaretes, a més es van adherir a la iniciativa per elaborar gorres quirúrgiques. Tot una mostra de solidaritat davant un estat que els exclou constantment i els reprimeix.

L’actual propietari d’aquet local és la Caixabank i el Sindicat de Manters està disposat a pagar un preu assequible, cosa que l’entitat bancària sembla a negar-se, ja que prefereix mantenir aquest local tancat i buit.

L’Ajuntament del canvi, o de Welcome Refugees ha enviat a la Guàrdia Urbana per executar el desallotjament, una política totalment covarda, no només pel fet del desallotjament, sinó pel fet de que les persones que viuen a l’immoble, persones immigrants, un col·lectiu summament vulnerable per la seva condició i més en temps de Covid.

La llei d’estrangeria és un dels elements que alimenta la vulneració de les persones immigrants, perquè es combina amb la persecució constant de la policia, i en especial la Guàrdia Urbana de l’Ajuntament. És aquesta repressió la que fa un bucle, ja que els antecedents legals generats per la venda ambulat interrompen el procés de regularització. Per sort el dia 5 d’octubre no es va poder dur a terme el desallotjament, gràcies a la participació solidària de la gent que va venir a defensar el local. No obstant El Sindicat de Manters de Barcelona segueix mantenint la guàrdia per seguir defensant el seu espai.
temes relacionats

Manters   /    Immigrants   /    Política Estat espanyol   /    Ada Colau

Comentaris

Comentar