Política Estat espanyol

CUP

Els "zascas" de Mireia Vehí a Marlaska

Mireia Vehí posa en evidència el caràcter reaccionari i les polítiques racistes del Govern "progre" del PSOE i Unidas Podemos durant la comissió d'Interior amb Marlaska.

dilluns 17 de febrer de 2020| edici� del dia

A la comissió d’Interior del Congrés dels Diputats celebrada aquest dilluns, el titular d’aquesta cartera Fernando Grande-Marlaska ha anunciat que s’elevarà l’altura de les tanques de Ceuta i Melilla en un 30%.

Aquesta és, sens dubte, una mostra més dels polítiques racistes d’un estat imperialista com és l’espanyol, per molt "progre" que és vulgui vendre amb la coalició entre el PSOE i Unidas Podemos. En aquest sentit, la diputada de la CUP i membre de la comissió Mireia Vehí, ha volgut deixae també en evidència el veritable caràcter reaccionari del Govern.

Vehí ha denunciat davant Marlaska que "les seves fronteres del segle XXI no disten molt dels fronteres del segle passat. Unes tanques una mica més altes, unes concertines una mica més amables, uns centres d’internament d’estrangers on els drets és quedin a la porta,... Les seves fronteres del segle XXI continuen articulant l’arquitectura del racisme institucional" i ha conclòs dient que "encara que tot això estigui emparat per la llei, no sempre allò legal és legítim i respecta els drets humans".

Quant a les declaracions que va fer en el seu moment Marlaska en les quals deia que "els centres d’internament, ni les fronteres ni les deportacions no vulneren els drets humans", Vehí li ha incitat a respondre-li a Samba Martine i Idrissa Diallo, morts en CIEs sota custòdia policial, o també que li diria a tots els assassinats a la platja del Tarajal.

Al principi de la seva intervenció Vehí li ha recordat a Marlaska també que l’any 2007 va dictar presó a diversos membres de l’esquerra independentista per cremar fotos del Rei, una sentència que el Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg va tombar posteriorment per vulnerar el dret a la llibertat d’expressió.

Més tard, Vehí li responia també a Marlaska que "la convivència i els valors" en la gestió de les mobilitzacions de protesta per la sentència del Suprem als líders sobiranistes presos van ser a través de "hòsties i basant-se en la doctrina del xoc i l’excepcionalitat política. Dispositius policials agressius i desproporcionats. Ocupació policial de Catalunya i abús policial, a més de detencions de dos alcaldes de la CUP i un fotoperiodista sense ordre judicial".

Vehí ha continuat assenyalant la política de repressió del Govern de Pedro Sánchez en funcions del qual Marlaska era ministre de l’Interior i l’ha comparat amb Juan Ignacio Zoido, successor en el càrrec, enunciant que "entre els dos a Catalunya hi ha més de 1.300 persones ferides per dispositius policials i més de 290 detencions des de 2017. A més d’acusacions falses de terrorisme i criminalització als CDR".

Finalment Vehí ha qüestionat a Marlaska sobre si "la nova llei de seguretat ciutadana se centrarà en la persecució política del legítim exercici de la manifestació col·lectiva i si es continuarà condecorant als comandaments policials que van ser responsables dels cops a les nostres àvies i als nostres joves?".

Prèviament, Vehí també ha participat en la mateixa comissió davant la compareixença del ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, qüestionant-lo sobre si "en la idea de democratitzar el Codi Penal pensa mantenir els delictes de rebel·lió i sedició. Pensa tornar a reescriure aquest pergamí?"
temes relacionats

Govern de coalició PSOE-UP    /    CUP   /    Política Estat espanyol   /    Règim del ’78

Comentaris

Comentar