Detingudes, llibertat! Massiva concentració a Vallecas en repudi a la repressió i solidaritat amb les persones detingudes

Milers de persones s'ha manifestat aquest divendres enfront de l'Assemblea de Madrid en repulsa a la repressió de la Policia Nacional en la nit del dijous contra els veïns i joves que es manifestaven en defensa dels serveis públics i en solidaritat amb les quatre persones detingudes, que ja van ser alliberades amb càrrecs.

dissabte 26 de setembre de 2020| edició del dia

Milers de persones, en la seva majoria joves, s’han concentrat aquest divendres a la cantonada del carrer Candilejas, enfront de l’Assemblea de Madrid en el districte de Puente de Vallecas.

L’acció, convocada a través de les xarxes socials, ha estat en suport de les persones detingudes durant les càrregues policials del dijous contra les veïnes i veïns que demanaven sanitat pública i protestaven contra un confinament segregacionista i de classe.

Et pot interessar: Exèrcit i Policia Nacional es desplegaran per Madrid per a garantir el confinament de classe d’Ayuso i Sánchez

Les quatre persones detingudes, una d’elles menor d’edat, e les que en les xarxes socials s’ha denunciat que han estat colpejades per la policia després de la seva detenció, ja han estat alliberades amb càrrecs, acusats d’atemptat contra els agents de l’autoritat i lesions.

La concentració s’ha transformat posteriorment en una manifestació que ha recorregut diversos carrers de Vallecas al crit de “Detingudes, llibertat!”, “Fora la policia dels nostres barris!” i “No és confinament, és segregació”!

La manifestació, durant la qual no hi ha hagut desplegament policial, ha transcorregut sense cap incident.

La política de “contenció de la pandèmia” a base de segregació, militarització, repressió policial i precarietat laboral, que és la recepta del Govern de la Comunitat de Madrid i del propi Govern del PSOE i Unides Podemos, comença a generar un fort rebuig entre amplis sectors de la classe treballadora i la joventut. Aquesta ràbia pot ser l’espurna que encengui la prada.

També et pot interessar: Amb una Vaga General els “guetos” d’Ayuso no durarien ni un telenotícies
temes relacionats

Confinament de classe   /    Lluites socials   /    Lluites obreres   /    Classe treballadora   /    Madrid

Comentaris

Comentar