MADRID

Exèrcit i Policia Nacional es desplegaran per Madrid per a garantir el confinament de classe d’Ayuso i Sánchez

La segregació per barris proposada per Díaz Ayuso prospera i el govern central oferirà els cossos de seguretat necessaris per a garantir-ho. L'exèrcit i la policia es desplegaran a partir del dilluns per a fer complir les restriccions.

Pablo Castilla

ContraCorrent Barcelona

divendres 25 de setembre de 2020| edició del dia

El confinament de classe a Madrid s’ha confirmat. Segons ha explicat avui a Onda Cero el conseller de Justícia, Enrique López, queda descartat el confinament de la capital, encara que demà es preveu anunciar noves restriccions en més zones de contagis elevats d’acord amb els "paràmetres objectius".

Si bé encara falta la ratificació per part del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, la Fiscalia ja ha avalat les restriccions. En el seu informe, cataloga les mesures de "temporals" i "excepcionals" i justifica la seva implementació per motius de "salut pública".

Unes mesures restrictives que comptaran, com ja s’havia anunciat, amb un ampli desplegament policial per a poder garantir-les. Tal com ha demanat la Comunitat de Madrid, l’exèrcit i la policia es desplegaran a partir del dilluns per a fer complir les restriccions. El govern d’Isabel de Díaz Ayuso havia sol·licitat suport militar i policial urgent i l’Executiu de Pedro Sánchez li ho ha concedit.

D’aquesta manera, el govern "progressista" pren part activa en la militarització de la ciutat per a contenir als barris obrers. Ayuso aixeca un confinament selectiu, perquè els qui viuen en aquests barris continuaran anant a treballar en llocs on no es compleixen les mesures de seguretat i viatjant en transports públics abarrotats per a acréixer els beneficis d’una minoria.

No obstant això, cal recordar que el PSOE i Unidas Podemos ja van actuar de manera similar durant l’estat d’alarma. Potser no van desplegar efectius policials que van carregar de multes als barris més pobres i van declarar una quarantena total mentre continuaven enviant a la feina a milers i milers de persones per a protegir els guanys dels més rics?

En lloc d’una prohibició efectiva dels acomiadaments i un impost a les grans fortunes per a sufragar la despesa urgent en sectors com a sanitat o educació, es van dedicar a costejar els salaris d’empreses milionàries a través dels ERTO.

Quin és el mal menor llavors d’aquest Govern enfront del PP o Vox? Un suposat govern "progressista" que aplica les mateixes polítiques que la dreta i quan no és a la seva mà les avala enviant la policia que necessiten. El "mal menor" és Izquierda Unida i Podemos anant a una concentració contra la segregació a Madrid després que el seu govern hagi enviat els efectius que probablement acaben reprimint.

Enfront d’aquesta situació, es fa necessari aixecar assemblees en els barris, els centres de treball i d’estudi per a barallar per una gran vaga general imposada des de baix a les burocràcies sindicals de CCOO i UGT, les quals critiquen a la Comunitat de Madrid, però defensen a Sánchez i Iglesias.

Espais d’autoorganització en els quals discutir un pla perquè aquesta crisi no la paguin els barris pobres, sinó els rics; perquè aquesta crisi la paguin els capitalistes i no la classe treballadora i els sectors populars. Mesures d’urgència com a intervenció de la sanitat privada, la prohibició dels desnonaments, la gestió del transport públic per treballadors i usuaris per a garantir les mesures de seguretat, així com un pla d’impostos a les grans fortunes per a sufragar sectors essencials com a sanitat, educació i rendes d’emergència per als qui no tinguin ingressos o es vegin molt reduïts.
temes relacionats

Confinament de classe   /    Confinament   /    Pandèmia   /    #Covid-19   /    Unidas Podemos   /    Podemos   /    Madrid

Comentaris

Comentar