×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Contraprograma: desmuntant les municipals | Racisme i violència policial

Avui parlem de racisme institucional i discursos de seguretat. O més bé a les accions de repressió que exerceixen les institucions sota aquest sistema capitalista.

dijous 4 de maig
Facebook Twitter

"Ho sento pels qui tinguéssiu esperances en Ada Colau i els Comuns, però ja us diem que el CIE de Barcelona continua obert". Així comença el tercer Contraprograma d’Esquerra Diari. Mariona Tasquer i Verónica Landa deixen en clar quines han estat en aquests vuit anys les polítiques en qüestió de racisme i violència policial en els últims vuit anys de mandat a l’Ajuntament de Barcelona.

Tot i que els ajuntaments tenen unes competències limitades en aspectes com els Centres d’Internament d’Estrangers i moltes d’altres qüestions, hem vist com davant els primers impediments dels cercles econòmics de la ciutat i els diferents lobbies, el govern d’Ada Colau s’ha negat a qüestionar l’arrel del sistema capitalista.

I és que com diuen les companyes en aquest tercer Contraprograma, la legislació burgesa no pot ser un límit per actuar per els que considerem la política institucional com una eina per amplificar les lluites i donar suport a l’organització de la classe treballadora, és a dir, per als que tenim una concepció revolucionària de la política perquè som marxistes. Tot el contrari del que han articulat els governs neo reformistes, i en concret el govern d’Ada Colau.

Parlem doncs de la política conscient del racisme institucional i la persecució de les persones racialitzades, però no només del govern de Baarcelona en Comú, sinó també de les propostes en matèria securitària del PSC o de Junts i Xavier Trias. Sense deixar de banda la política de la CUP sobre la reforma dels cossos policials o la creació de comissions de control.


Pots escoltar-lo també a Spotyfi i Ivoox:

Et pot interessar: Contraprograma: desmuntant les municipals


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?