Política Estat espanyol

IMPUNITAT FRANQUISTA

Aquest és el full de serveis del torturador ‘Billy el Niño’ que des de Vox fins Unidas Podemos han decidit no publicar

Aquest dimarts el PSOE, Unidas Podemos, PP, Ciudadanos i Vox impedien que es fes pública el full de serveis del policia franquista, el torturador Antonio González Pacheco, ‘Billy el Niño’. Ho feien des de la Junta de Portaveus del Congrés en rebutjar que es reconsiderés la negativa de la Mesa de la Cambra de publicar l'historial.

dimecres 5 de febrer de 2020| edició del dia

Unidas Podemos se sumava així al bloc reaccionari juntament amb el PP, Vox, Cs i PSOE en la Junta de Portaveus per a vetar que el Govern hagués de facilitar el full de serveis de “Billy El Niño” per “dubtes jurídics". Poc després reconeixien que va ser "un error" i modificaran el seu vot. Però el mal ja estava fet.

Et pot interessar: Unidas Podemos se suma al PSOE i la dreta per a encobrir al torturador “Billy El Niño” (En castellà)

“Billy el niño” és un antic membre de la policia franquista, inspector del Cos Superior de Policia i torturador durant la Transició. Però en aquest currículum també compta amb una condecoració al mèrit policial que li va ser atorgada en 1977 i que li suposa un increment en un 15% de la seva pensió. En total són cinc medalles –l’última atorgada per l’exèrcit en 1977– concedides en els anys 1972, 1977, 1980 i 1982.

La petició havia estat formulada pel diputat d’EH Bildu en la Cambra Baixa, Jon Iñarritu, però que no ha tirat endavant. No obstant això, minuts després Unidas Podemos ha rectificat. La formació ha anunciat que votarà a favor de la iniciativa quan torni a arribar a la Mesa de Cambra i ha atribuït la seva decisió d’aquest dilluns a un «error».

Eldiario.es va accedir en exclusiva, al desembre de 2018, al full de serveis d’aquest torturador franquista. Un expedient que havia estat secret fins llavors i que revela una vegada més el grotesc pacte d’impunitat que impera des de la Transició: l’Estat gratificava amb reconeixements públics i premis en metàl·lic la detenció i repressió d’estudiants i comunistes.

Aquest és el document:
Comentaris

Comentar