Repressió

CATALUNYA REPRESSIÓ

Amplien plantilla de la BRIMO, però no del personal sanitari

En els inicis de la segona onada de Covid-19 ens assabentem de l'augment dels efectius de la BRIMO a Catalunya, mentre segueixen sense cobrir-se les urgències pressupostàries en sanitat o educació. Sembla així que fos més important augmentar les forces de repressió que salvar vides.

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

dilluns 20 de juliol de 2020| edició del dia

Foto: Freddy Davies, directa.cat

La societat catalana (i de tota la península) està patint una gravíssima crisi econòmica augmentada per l’aturada en sec que ha produït el virus. Milions en l’atur o en ERTOs i el que sembla ser el començament de la segona onada del Coronavirus en ple estiu com havien alertat importants epidemiòlegs. Davant això, la Generalitat catalana s’atreveix a augmentar la plantilla i la capacitat d’acció de la brigada mòbil o antidisturbis.

L’Intendent de les BRIMO, Xavier Pastor s’ha encarregat d’ampliar la plantilla d’aquest cos dels Mossos d’Esquadra. Segons informa Quico Sallés a Elmon.cat es potenciarà la part d’intel·ligència de les BRIMO. L’objectiu seria buscar una “forma diferent” de mantenir l’ordre públic. Aprofitar els desenvolupaments tecnològics per a fer “intel·ligència” sobre els “grups violents”. Ja veurem com es torna a parlar dels violents CDRs o similars.

Entre els nous "desenvolupaments tecnològics" a aplicar està el gas pebre per a "dispersar" a la gent de les manifestacions. La Conselleria d’Interior, de Roger Buch ja ha licitat la compra de màscares perquè els antidisturbis puguin "dispersar-nos" en les manifestacions sense ser perjudicats per les seves pròpies armes. Troben diners per a reprimir, però no per a reprimir al Covid.

També es dóna la "coincidència" que els Mossos, a la fi d’aquest mes passat han acabat amb la “gran” famosa auditoria interna per a avaluar la forma en “mantenen l’ordre públic”. La veritat és que la policia catalana està molt qüestionada per la repressió realitzada a l’octubre passat, per diversos casos de tortures en comissaries o el mateix inspector Jordi Arasa condemnat a dos anys per la repressió del 15M a Catalunya. És clar que l’auditoria no ha resolt res d’això. De mostra tenim la repressió d’avui contra els quals van repudiar al Rei.

Però l’acció dels Brimos i els Mossos és coherent amb la dels seus caps de la Plaça Sant Jaume. La Generalitat de Quim Torra es posa com acusació particular contra els activistes de l’esquerra independentista i també s’encarrega de reprimir a la joventut que va sortir als carrers per a repudiar la sentència del judici contra els líders del procés. No és d’estranyar que usi aquestes “noves tecnologies” per a reprimir més sofisticadament.

Però la Generalitat catalana no sols persegueix policial i judicialment a l’esquerra independentista. Sinó que continua amb les retallades en sanitat i educació fets per Artur Mas i va acomiadar al personal sanitari contractat a l’abril quan les conseqüències del Covid-19 eren greus. Ara tenim que després d’una tercera fase d’1 dia, els acomiadaments en sanitat i la falta de previsió, s’han disparat els contagis.

La inversió en el “control de l’ordre públic” i la desinversió en sanitat i educació és tota una declaració del Govern català de Torra-Aragonés. Cal no oblidar que Junts per Catalunya és hereva de la dreta de tota la vida i que Esquerra Republicana ha governat amb el tristament cèlebre Tripartit. Criticaven al Govern de “progrés” de Sánchez-Iglesias però per a fer el mateix que ells.

De Junts per Catalunya i Esquerra Republicana de Catalunya no podem esperar una altra cosa que el que ja va fer el govern de Sánchez-Iglesias durant el confinament d’abril-maig: afavorir als grans empresaris i atacar a la classe treballadora. Al cap i a la fi, és el que ha fet la dreta catalana tota la seva vida per a defensar els negocis de la gran patronal.

Per a lluitar contra el Covid-19 és necessari lluitar contra el Govern català i el govern central. La classe treballadora ha de lluitar independentment dels responsables de les retallades en sanitat i educació i de la repressió al poble.
temes relacionats

#Covid-19   /    Repressió    /    #Coronavirus   /    Generalitat catalana   /    Mossos d’Esquadra

Comentaris

Comentar