Catalunya

CATALUNYA REPRESSIÓ

Avui tots contra la violència policial (i la sentència)

Després de les dures càrregues policials d'ahir a Barcelona i altres ciutats de Catalunya, aquesta tarda diferents organitzacions convoquen a una gran manifestació contra la repressió.

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

dissabte 19 d’octubre de 2019| edici� del dia

Aquesta tarda els CDR, la CUP i el sindicat CGT de Catalunya al costat d’altres organitzacions criden a mobilitzar-se novament contra la repressió policial que s’està vivint durant tota la setmana a Barcelona i la resta de Catalunya per les protestes contra la sentecia del Suprem.

També des de diferents punts de l’Estat espanyol s’estan organitzant nombroses protestes i concentracions en solidaritat amb les massives mobilitzacions d’aquests dies i contra la repressió policial.

Mentre se celebrava la històrica vaga general i les massives manifestacions d’ahir, la Policia Nacional carregava durament i durant hores contra milers de persones que protestaven contra la sentència i la repressió.

Es calcula que 182 persones van ser ferides de diferent consideració, des que van començar les protestes contra la sentència tres persones han perdut l’ull per impactes de bales de goma, a part de molt altres amb ferides oculars. A més, només ahir es van detenir a 54 persones, i són més de 300 ja des de dilluns passat.

Un dels casos més cridaners durant la dura repressió d’ahir va ser la detenció d’Albert García, reconegut fotoperiodista d’El País, mentre realitzava un enregistrament d’una altra detenció.

Els Mossos d’Esquadra, que vénen emprant-se a fons durant aquests dies en la repressió contra les massives mobilitzacions, ahir tampoc van estar al marge, i a més de reprimir, van utilitzar la tanqueta d’aigua per primera vegada.

El Govern i els partits que el componen, JXCat i ERC, s’han acurat en la repressió contra la joventut i pretenen dividir el moviment independentista separant als sectors més combatius que ells diuen "violents", tal com ha declarat aquest matí en una roda de premsa Manel Buch, conseller d’Interior. Aquesta és la forma que tenen per a evitar que es parli de violència policial i, sobretot, evitar que una part del moviment independentista s’escapi del seu “control”.

Per part seva, el ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha defensat aquest dissabte en roda de premsa, després d’una reunió amb el mateix Buch, que hi ha "proporcionalitat" en l’actuació de les forces i cossos de seguretat de l’Estat i ha reclamat al president de la Generalitat, Quim Torra, i al Govern que condemni la violència.

Aprofundint el seu discurs de criminalització a suposats "grups de l’independentisme radical coordinats amb una estratègia i amb un comandament", Marlaska ha qualificat el que es viu a Catalunya de "situació d’ordre públic greu", davant la qual "l’Estat està donant resposta".

Per a Marlaska “la cooperació entre policies està sent extraordinària. No importa el color de l’uniforme sinó el lliurament", ha dit. La seva compareixença, en la qual no ha justificat la repressió, és la preparació d’un nou salt repressiu a Catalunya.

La repressió no és contra un sector de "violents", és contra el moviment independentista i especialment contra els sectors més joves. Igual que la sentència del Suprem estableix un precedent de sedició contra totes i tots els que surtin al carrer a lluitar pel dret a l’autodeterminació i la resta de drets democràtics.

El Règim del 78 defensa un projecte de re-centralització, mentre ataca al poble català. De la mateixa forma que ho va fer al País Basc. Per això és necessària tota la solidaritat que está arribant des de diferents punts de l’Estat en la lluita contra la repressió i contra la sentència.

Prou de repressió!

Buch Dimissió!

Llibertat presos polítics!
temes relacionats

#SentenciaProces   /    Sentència   /    Catalunya   /    Esquerra independentista   /    Repressió policial   /    Repressió   /    Règim del ’78   /    Autodeterminació de Catalunya   /    Generalitat catalana   /    Catalunya

Comentaris

Comentar