×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

222 vols cancel·lats per pilots alemanys que no volen ajudar a deportar refugiats

Es van negar a enlairar per a traslladar refugiats que en la majoria de casos es dirigien a Afganistan. Els refugiats eren expulsats després de que les seves sol·licituts d'asil van ser rebutjades.

Diego Sacchi

dijous 7 de desembre de 2017
Facebook Twitter

Segons els informes oficials, els pilots alemanys s’han negat a enlairar en més de 200 vols després de negar-se a participar en les deportacions de sol·licitants d’asil fallits.

Entre gener i septembre, 222 vols van ser cancel·lats, segons xifres del govern alemany, i la majoria -140- van arribar a l’aeroport de Frankfurt. D’aquests vols cancel·lats 85 corresponien a la línia de bandera alemanya, Lufthansa i la seva subsidiària Eurowings.

La mesura es fa cada cop més comú entre els pilots de línies alemanyes, que principalment es neguen a traslladar refugiats que viatgen amb destí a Afganistan.

Alemanya, ha endurit en els últims mesos el procés d’atorgament d’asil polític a més de milió i mig de refugiats que van entrar en el seu territori des de 2015, i les autoritats asseguren que Afganistan és un pais "segur" pel que els seus ciutadans no qualifiquen per a obtenir l’autorització de romandre i han de ser expulsats.

Els pilots han denunciat l’hipocresia governamental que, inclús en el lloc web del ministeri de Relacions Exteriors, aconsella als seus ciutadans abstenir-se de visitar Afganistan "degut a la massiva presència de talibans i fundamentalistes de l’Estat Islàmic".

L’avançament de l’ultra dreta alemanya, que va tenir la seva expressió en les eleccions parlamentàries, ha portat a un augment del discurs xenòfob i un enduriment de les polítiques anti immigrants per part del govern. Davant de la creixent arribada d’immigrants, producte de la crisi migratòria, el govern alemany en els primers sis mesos d’aquest any, va examinar la mateixa quantitat de demandes d’asil que tota la resta de la Unió Europea: 388.201 casos.

Les accions dels pilots són la contracara de les mesures preses pels governs europeus que aumgenten la vigilància de les fronteres o directament "tornen" als immigrants als seus països d’origen, violant tots i cada un dels drets que tenen els immigrants i els refugiats de guerra.


Facebook Twitter

Diego Sacchi

Nacido en Buenos Aires en 1977, militante del Partido de Trabajadores Socialistas desde 1994. Periodista, editor en la sección Internacional de La Izquierda Diario y columnista de temas internacionales en el programa de radio El Círculo Rojo.

Segueix-lo a Twitter

@sac_diego

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques