×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

URGENT: els treballadors d’Acciona fan una crida a ocupar les plantes

Treballadors d'Acciona fan una crida a ocupar les plantes de Nissan per impedir el trasllat de material i per donar suport a la vaga en defensa de milers de llocs de treball. "Ocupació de les plantes per a defensar els nostres llocs de treball i nacionalització de l'empresa i les subcontractes sense indemnització i sota control de les i els treballadors", expliquen en un comunicat de CGT d'Acciona.

EsquerraDiari.cat

dilluns 6 de juliol de 2020
Facebook Twitter

Els treballadors i treballadores d’Acciona a les plantes de Nissan porten des de les 5 del matí d’aquest dilluns impedint que l’empresa pugui treure material de Nissan Barna3 per assegurar la producció a la fàbrica que que hi ha a Àvila.

Alhora, la plantilla d’Acciona que està present ara mateix en aquest piquet a les portes de la planta de Nissan, fa una crida a que tothom s’acosti a solidaritzar-se i ocupar les plantes per impedir el trasllat. En un comunicat del Comitè d’empresa d’Acciona, "NISSAN i ACCIONA es burlen dels treballadors", encomanen a tothom a apropar-se aquest dilluns 6 de juliol a les 5:00h, a Nissan Barna 3 (Carrer 60, nº 13-15).

Els treballadors denuncien que "durant aquest cap de setmana hem conegut que Acciona-Nissan pretenia treure recanvis del magatzem Nissan Barna3 de cara a garantir la continuïtat de la producció a la fàbrica d’Àvila".

Els treballadors d’Acciona consideran que "és un autèntic insult a les i els treballadors. Volen continuar produint i obtenint beneficis, al mateix temps que organitzen el tancament de les plantes de Nissan i de desenes de subcontractes condemnant a milers de famílies a l’atur i la misèria. No ho permetrem!"

Enfront d’això, "des del Comitè d’Empresa, CGT, CSIF, USOC, els delegats independents, i les i els treballadors d’Acciona hem impulsat l’organització d’un campament de resistència a la porta del magatzem, per a impedir que pugui sortir qualsevol recanvi cap a la fàbrica d’Àvila. No acceptarem que Acciona, Nissan, i la resta de subcontractes continuïn jugant amb nosaltres i el nostre futur".

"Avui és Acciona, però demà seran la resta de subcontractes i la mateixa Nissan les que treguin la maquinària i buidin les instal·lacions de cara a garantir definitivament el tancament. Per això mateix és important que es cridi immediatament a ocupar les plantes de Nissan, així com les instal·lacions de totes les subcontractes, amb l’objectiu d’evitar que puguin treure un sol caragol", expliquen.

Els treballadors de la subcontracta d’Acciona valoren que "sabem que ens enfrontem al poder d’una gran multinacional, però també sabem que tenim el suport de milions de treballadors i treballadores a Catalunya i a la resta de l’Estat. Tant l’ocupació de les plantes per a defensar els nostres llocs de treball, com la nacionalització de l’empresa i les subcontractes sense indemnització i sota control de les i els treballadors, serien vists amb una enorme simpatia per milions de persones. Volen carregar de nou les conseqüències de la crisi sobre l’esquena de la classe treballadora, al mateix temps que continuen generant beneficis multimilionaris".

En un altre comunicat per a l’acció d’aquest dilluns també fan una crida a: "NI PER A AVILA, NI A CAP LLOC, D’AQUI NO SURT NI UN SOL CAMIÓ"

I expliquen que des de CGT Acciona "la nostra única lluita és la continuïtat de tots i cadascun dels llocs de treball, tant d’Acciona, com de totes les empreses de l’entorn de Nissan" i que dins d’aquesta lluita, des de CGT hem deixat clara la nostra postura; de les fàbriques i magatzems de Nissan no es permetrà treure ni un sol caragol.

El fracàs del comitè d’empresa. La urgent responsabilitat de l’esquerra sindical i política

Des de l’inici del conflicte a Nissan, la direcció de CCOO proposa un programa de pla industrial on lliga el futur dels treballadors i treballadores als bons negocis de la companyia. Ja vam veure a l’inici de la crisi la celeritat amb la que van acordar amb la CEOE i el Govern els ERTOs exprés a cost zero per a les patronals.

Et pot interessar: Nissan presenta l’ERO per a més de 2.500 treballadors: Nacionalització sense indemnització sota control obrer

Les il·lusions que treballadors i patronals poden “remar junts en la mateixa direcció” també ha vingut de part dels sindicats, que avui més que mai haurien de funcionar com a veritables eines de lluita i organització en combat contra tota il·lusió utòpica d’un possible “pla industrial” de la mà d’empresaris i governs.

Aquesta il·lusió reaccionària fa focalitzar tots els esforços en buscar aliances amb les administracions institucionals, que no amb altres col·lectius com les treballadores sanitàries i altres en lluita per a generar una xarxa de solidaritat activa que actuï com una veritable fortalesa de combat. Aquesta perspectiva no ajuda a preparar-se contra un tancament duríssim per a la vida de les famílies dels treballadors.

Tampoc és comprensible que sindicats d’esquerra com la CGT, que és part del comitè d’empresa de Nissan -integrat per Sigen- USOC, CCOO, UGT i CGT-, no proposi un programa alternatiu. No es pot confondre la necessària unitat, sempre per a lluitar pels llocs de treball, amb assimilar un sindicalisme pro patronal.

Avui els traballadors i treballadores de la subcontracta Acciona están cridant a l’ocupació de la planta. La CGT a Catalunya i a tot l’Estat hauría de mobilitzar a tota la militància i afiliats a donar-hi suport.

Però aquesta crida, perquè no quedi com un brindis al sol, tindria que anar acompanyada de que totes les seccions sindicals de la CGT, juntament amb les d’altres centrals que ho comparteixin, impulsin assemblees dels treballadors de les subcontractes i Nissan on poder discutir-la, votar-la i organitzar piquets massius que evitin realment que no surti ni un caragol.

També pots llegir: Vaga Nissan: una lluita testimoni en la que treballadors i patronal no “remem en la mateixa direcció”

És imprescindible que les organitzacions de l’esquerra anticapitalista i revolucionària, sindicals, combatives i sectors de treballadors de tot l’Estat, fem costat activament a aquesta vaga testimoni per a tota la classe treballadora. Aquest suport actiu és tan necessari com una proposta alternativa: l’ocupació i nacionalització sense indemnització, sota control obrer.

Vídeo: Quina #Nacionalització defensem? L’eix de la setmana a Esquerra Diari

ACCIONA, la cara oculta del conflicte de Nissan


Facebook Twitter
Sindicalistes per l'Amnistia Total

Sindicalistes per l’Amnistia Total

28S: El dret a l'avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

28S: El dret a l’avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l'u d'octubre

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l’u d’octubre

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s'equivoquen i voten No a Feijóo

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s’equivoquen i voten No a Feijóo

La dreta espanyolista es mobilitza contra l'amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

La dreta espanyolista es mobilitza contra l’amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya