Uns 560 treballadors d’un centre d’Amazon a la ciutat anglesa de Coventry faran sis dies més de vaga a l’abril, després d’haver protagonitzat al gener la primera i històrica aturada d’empleats de la multinacional dels Estats Units al Regne Unit.

El sindicat GMB ha anunciat aquest divendres que planeja a més organitzar votacions sobre futures mesures de força en altres cinc plantes de Amazon a Anglaterra, la qual cosa podria estendre la disputa contra el gegant del comerç electrònic.

Els treballadors exigeixen un pagament de 15 lliures l’hora, un augment del 43% respecte les 10,50 lliures que cobren en l’actualitat. Amazon, no obstant això, només havia ofert un augment del 5%, 50 penics més per hora. El salari mínim legal, és de 10,42 lliures esterlines l’hora per als treballadors majors de 23 anys. És a dir que els treballadors d’Amazon avui estan cobrant a penes per dalt d’un salari de pobresa.

Demanden a més una millora de les condicions laborals abusives: denuncien torns setmanals de 60 hores pel salari mínim, tasques que excedeixen la capacitat física danyant peus i esquena i escassetat de banys, entre altres.

La vaga anunciada a Coventry -que té una plantilla d’entre 1.200 i 2.000 persones, segons siguin fonts del sindicat o de l’empresa- tindrà lloc els dies 16, 17 i 18 i 21, 22 i 23 d’abril, la qual cosa se sumarà també a l’aturada d’una setmana que van organitzar aquest mes de març.

Amazon, coneguda per la seva política antisindical i que manca de convenis col·lectius al Regne Unit, ha declarat anteriorment que s’"enorgulleix d’oferir un salari competitiu amb un mínim d’entre 10,50 i 11,45 lliures (13 euros) per hora depenent de la ubicació".

L’anunci d’Amazon sembla un acudit davant la dramàtica situació per la inflació rècord que va reduir dràsticament el poder de compra i de consum de les i els treballadors al Regne Unit, els ha obligat en molts casos a haver de triar entre menjar o escalfar-se durant l’hivern. Aquesta és la causa principal de l’onada de vagues que tenen lloc des dels últims mesos de l’any passat i que inclou a diversos sectors com a educació, salut, treballadors postals, petroliers, conductors d’ambulàncies i de transport públic.

La inflació en els aliments supera en alguns casos el 20% mentre que el Govern i les empreses només ofereixen augments salarials del 5%, però alguns sectors ja han aconseguit posar als ocupadors contra les cordes, com és el cas dels conductors d’òmnibus de Londres o les treballadores de la salut que han guanyat augments significatius després de setmanes de vagues i piquets.