×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Trapero absolt: No era rebel•lió, no defensava l’1O

Ahir a última hora l’Audiència Nacional i amb un retard de setmanes va acabar absolent al Major Josep Lluís Trapero i tota la plana major dels Mossos d'Esquadra

Guillermo Ferrari

dimecres 21 d’octubre de 2020
Facebook Twitter

Després de diverses setmanes els tres jutges de l’Audiència Nacional van acabar signant la sentència. El retard es devia a les pressions per buscar algun tipus de condemna i a la cerca d’un consens que no va arribar. Finalment, dos jutges es van decantar per l’absolució i un tercer ho va fer en contra. Aquesta sentència ha estat un cop dur contra el relat de la judicatura-Guàrdia Civil-Monarquia sobre l’1O, el judici al procés i el rol dels Mossos en el referèndum.

Amb aquesta sentència cau la principal acusació de la Guàrdia Civil contra l’excap dels Mossos i tot el cos. Segons “Tàcit” i el Pérez de los Cobos, Trapero va fer tot el possible perquè les forces repressives catalanes deixaren fer el referèndum de l’1O d’acord amb les intencions del Govern de Puigdemont-Junqueras. Precisament, per aquest relat, el Major ha estat acusat de Rebel·lió i sedició, a més del delicte de desobediència.

No va haver-hi rebel•lió o sedició dels Mossos, ni el seu cap va donar suport al referèndum de l’1O. L’acció dels Mossos d’Esquadra ha estat en tot moment adreçada a aturar el referèndum i les votacions. De fet, l’acció més “dialogant” dels Mossos va permetre tancar molts més centres de votació que la repressió de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Qüestió que demostra que els mossos no tenien cap intenció de deixar votar al poble català.

Et pot interessar: Amb Trapero i els Mossos l’autodeterminació de Catalunya no serà possible

Però el relat de la Guàrdia Civil i del jutge instructor era tan forçat que semblava digne d’una novel·la de Ciència-ficció d’Isaac Asimov. Els Mossos no van defensar el referèndum de l’1O. Trapero va constatar que desenes de milers de catalans estaven ocupant els centres el cap de setmana de les votacions. I les famoses parelles de Mossos van donar compte que centenars de milers ja hi eren a la matinada de cada escola per fer-se sentir. L’1O no es podia aturar sense una repressió feroç.

La magistrada Concepción Espejel, el coronel Pérez de los Cobos i el Tinent Coronel Daniel Baena volien que la faena bruta fos feta pels Mossos d’Esquadra. Per això, Josep Lluís Trapero també està acusat de desobediència. Però l’operatiu per evitar el referèndum de l’1O, dirigit per la jutgessa s’havia de fer “sense alterar la convivència ciutadana”. I en aquest sentit, tampoc va haver-hi desobediència per part del Major. Un alumne aplicat.

Aquesta sentència demostra que és tan forçat i mentider el relat dels fets que des del poder tracten d’imposar com una realitat, que jutges importants de l’Audiència Nacional han hagut de dir que no es podia provar que el Major Trapero i els Mossos haguessin fet abandonament de funcions o donessin suport al poble que havia sortit a votar aquell 1O. De fet, els Mossos van tancar més de cinc-cents centres electorals del total de sis-cents tancats.

Un altre resultat que deixen les declaracions de Trapero i els altres acusats és que els Mossos d’Esquadra mai van actuar per deixar fer el referèndum de l’1O. Senzillament no van voler enfrontar-se contra els més de dos milions que van anar-hi a votar. No eren com deia la dreta més recalcitrant "el braç armat" dels independentistes. Al contrari, van decidir no reprimir uns centres, com van fer la Policia i la Guàrdia civil, perquè això no aturaria les votacions.

El poble català no deu res als Mossos d’Esquadra. L’esquerra independentista pateix cada dia l’acció repressiva d’ells. "El braç armat del Govern" va reprimir als que vam repudiar la presència del Rei, als que vam repudiar la sentència dels cent anys a plaça Urquinaona i van protegir a la dreta en diverses ocasions. I la realització del referèndum es va organitzar des de baix i a pesar de l’acció de les forces repressives.

L’absolució segurament és una bona notícia per al Major Trapero i també demostra que el Règim no vol castigar a un policia. També demostra que totes les causes judicials de rebel·lió i sedició es basen en atestats inventats de les forces repressives.

Però la lluita del poble català per l’autodeterminació no té res a veure amb totes les mentides del judici, ni tampoc amb el major dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Maria Trapero. El poble català ha de reprendre el camí de l’1O i de la vaga del 3O per trencar amb les direccions burgeses de JxCat i ERC i tornar a la lluita al carrer per poder autodeterminar-se i resoldre tots els greus problemes econòmics i socials que els governs català i espanyol ens fan patir.


Facebook Twitter

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

Prou criminalització a la protesta! Més de 30 organitzacions convoquen una concentració contra el delicte de desordres públics agreujats!

Prou criminalització a la protesta! Més de 30 organitzacions convoquen una concentració contra el delicte de desordres públics agreujats!

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

L'ANC convoca a una manifestació davant l'ampliació del delicte de desordres greus

L’ANC convoca a una manifestació davant l’ampliació del delicte de desordres greus

Marlaska no assumeix la seva responsabilitat i culpa als migrants assassinats de la massacre a Melilla

Marlaska no assumeix la seva responsabilitat i culpa als migrants assassinats de la massacre a Melilla

Final d'any parlamentari: Pressupostos militaristes, impostos de seda per la banca i elèctriques i un enduriment del Codi Penal

Final d’any parlamentari: Pressupostos militaristes, impostos de seda per la banca i elèctriques i un enduriment del Codi Penal

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d'habitatge

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d’habitatge

El govern s'assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

El govern s’assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu