Repressió

CATALUNYA

[Fotogaleria] #NoTenimRei: Els Mossos amb el rei i contra el poble català

Vegeu aquí algunes imatges de les protestes a Poblet per la visita de Felipe VI i la repressió dels Mossos d'Esquadra. Fotografies de Martí Segura Ramoneda (@segraam).

dimecres 22 de juliol de 2020| edició del dia

Milers de persones es van desplaçar aquest dilluns fins a Santa Maria de Poblet per a protestar per la visita programada del rei Felipe VI al monestir.

La visita dels monarques formava part de la gira d’un rentat de cara per a la monarquia després de les constants publicacions dels casos de corrupció (sobretot del rei emèrit, però no només). No obstant, el rebuig demostrat des de feia dies per part de la societat catalana i en especial del moviment independentista a la visita del rei, va obligar a suspendre també el seu pas per Figueres i Barcelona.

Et pot interessar: Operació rentat de cara: vindrà Felip VI a Catalunya?

Cal destacar que la monarquia a Catalunya sempre ha tingut una baixa cuota de popularitat, i molt més des del discurs del 3-O de l’A por ellos. En aquest sentit posar els peus en territori català és un risc real, tal i com es va veure també a Euskal Herria.

També pots llegir: Felip VI és rebut amb xiulets i protestes en la seva visita a Euskadi

Tot i així, els Mossos d’Esquadra van desplegar un fort dispositiu per tota la zona pròxima al monestir i van reprimir durament als manifestants convocats pels CDR, Òmnium i l’ANC, I que s’havien congregat per protestar, deixant diferents ferits i un detingut.

Vegeu aquí algunes de les imatges del reporter gràfic Martí Segura Ramoneda (@segraam) durant les protestes enfront la visita de Felipe VI i la repressió dels Mossos d’Esquadra.

Una riuda de gent arriba a Poblet des de L’Espluga de Francolí

Un manifestant carrega contra la justícia com a part fundamental del Règim del 78

Els manifestants a punt de trobar-se el dispositiu policial dels Mossos d’Esquadra

Centenars de manifestants es situen enfront la línia policial i planten cara als Mossos

Davant el dispositiu policial, alguns manifestants opten per internar-se entre els camps de vinyes i poder accedir al monestir on es troba el rei

Les ordres dels Mossos són clares, carregar i dispersar els manifestants que protesten per la visita de Felipe VI

Primeres càrregues brutals de la BRIMO contra els manifestans

Detenció d’un dels manifestants per part de la Brigada Mòbil dels Mossos

Més manifestants plantant cara als Mossos

Centenars de persones acaben fent retrocedir el dispositiu policial dels Mossos. La visita del rei però, ja ha finalitzat

Deixant-ho clar mentre es fa retrocedir als Mossos
temes relacionats

Repressió    /    Corrupció   /    Repressió a Catalunya   /    Catalunya   /    Rei Felip VI   /    Política Estat espanyol   /    Règim del ’78   /    Monarquia   /    Independència de Catalunya   /    Societat

Comentaris

Comentar