×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Tancament de files del Govern, empresaris, sindicats i Església pels indults

El govern aconsegueix el suport d'importants institucions del Règim per a dur a terme els indults als empresonats del procés. Amb això intenta tancar la crisi catalana, i tornar a la normalitat autonòmica i d'aquesta manera gaudir de major estabilitat davant els atacs que patronal i Govern preparen contra la majoria social.

Pablo Juárez

divendres 18 de juny de 2021
Facebook Twitter

El debat dels indults als líders polítics catalans ha arribat fins a les principals organitzacions patronals espanyoles i catalanes. D’aquesta manera tant el líder de la CEOE, Antonio Garmendi, com el president de la principal organització d’empresaris de Catalunya han expressat el seu suport més o menys ferm a la sortida de presó dels empresonats pel procés.

Garmendi en una entrevista per a RTVE va declarar que “si això acaba en què les coses es normalitzin, benvingut sigui”. Per la seva part Javier Faus, president del Cercle d’Economia, considerava als indults “una enorme oportunitat de concòrdia”.

També alts càrrecs de l’Església Catòlica han expressat el seu suport a aquesta mesura del Govern de Sánchez. En un comunicat publicat fa pocs dies els bisbes catalans declaraven: “avançar tenint sentiments de misericòrdia i perdó sincers, respectant la justícia, ajudarà al fet que els acords que tots esperem que s’aconsegueixin aviat”.

Finalment han estat les burocràcies sindicals de CCOO i UGT les que es van pronunciar conjuntament fa ja diverses setmanes amb un suport entusiasta al Govern i els indults. En el seu cas destacaven que l’excarceració dels dirigents catalans ajudaria “a recuperar el diàleg i la negociació”.

Amb això el Govern ha aconseguit importants suports de molts dels principals actors del Règim. Destaca sobretot el suport de la patronal que contradiu la posició del PP, que sempre s’ha situat com a principal partit que representa els seus interessos.

No obstant això la patronal està desitjosa de recuperar la normalitat autonòmica i tancar la profunda crisi que suposa la qüestió catalana per al Règim del 78, encara que això els separi en aquesta qüestió de la dreta.

Tant la patronal com l’Església Catòlica són conscients que un Règim fort garanteix un domini burgès molt més estable per als negocis dels grans capitalistes. Per això no és casualitat que institucions tan reaccionàries estiguin a favor d’indultar als polítics catalans, quan aquests han demostrat renunciar obertament al dret a autodeterminació del poble català.

El contingut de la carta de Junqueras de la setmana passada, en la qual de fet renuncia a trencar amb el Règim del 78, i la reunió i posterior foto del president de la Generalitat amb Felip VI és l’intent per part de les autoritats catalanes de mostrar la volta a la normalitat autonòmica.

Et pot interessar: ERC-PSOE: un diàleg que no resoldrà les demandes democràtiques ni socials

La burocràcia sindical també es plega davant els grans capitalistes i posa el seu granet de sorra per a intentar tancar la crisi catalana, en lloc de denunciar el caràcter antidemocràtic d’una monarquia parlamentària que governa per als més rics.

Amb això es produeix un important tancament de files de Govern, Església catòlica, patronal i sindicats al voltant dels indults com una manera de continuar mantenint la naturalesa antidemocràtica del Règim del 78 alhora que es torna a la normalitat autonòmica.

Al cap d’un any marcat per la pandèmia en el qual les condicions de vida de la majoria popular han retrocedit enormement i quan la patronal i el Govern es disposen per a una nova dosi de dolor social, és necessari denunciar la naturalesa antidemocràtica d’un Règim que en els últims anys ha pegat un salt en la seva deriva autoritària, també durant el període del “Govern progressista”.

És degut a això que és necessari que la classe treballadora en tot l’Estat denunciï aquest intent de sortida en fals del conflicte català, que pretén tornar a l’antiga normalitat institucional negant el dret a l’autodeterminació. Només d’aquesta manera es podrà construir una alternativa a favor de la majoria social que baralli per resoldre les grans qüestions democràtiques i socials.

Et pot interessar: Restauració autonòmica a Catalunya, fons europeus i l’ajust que ve


Facebook Twitter
“De la mobilització a la revolució”: una lectura per entendre per què vam passar del 15M i el procés, al govern “progressista” i la restauració autonòmica

“De la mobilització a la revolució”: una lectura per entendre per què vam passar del 15M i el procés, al govern “progressista” i la restauració autonòmica

La desafecció post procés és clau en unes municipals en les que Trias guanya a Barcelona

La desafecció post procés és clau en unes municipals en les que Trias guanya a Barcelona

Eleccions municipals 2023: cau la participació a Catalunya

Eleccions municipals 2023: cau la participació a Catalunya

La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

Frente Obrero: amic de ‘picoletos' i enemic de treballadors

Frente Obrero: amic de ‘picoletos’ i enemic de treballadors

Pedro Sánchez avança les eleccions generals després de la desfeta del 28M

Pedro Sánchez avança les eleccions generals després de la desfeta del 28M

El racisme continua golejant a LaLiga

El racisme continua golejant a LaLiga

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d'Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d’Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE