×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Nombroses concentracions per la llibertat de les detingudes a Catalunya

Més de 35 ciutats catalanes es van concentrar enfront dels ajuntaments demanant la llibertat dels detinguts i detingudes. Milers de persones es van manifestar a Sabadell, on s'han detingut a quatre persones.

EsquerraDiari.cat

dilluns 23 de setembre de 2019
Facebook Twitter

Des d’aquest matí, el moviment independentista i els moviments socials, han convocat diverses concentracions per a aquesta tarda sota el lema “no tenim por” en solidaritat amb les 9 detingudes després de l’operatiu que s’ha dut a terme des de les 5 de la matinada per part de la guàrdia civil per ordre de l’Audiència Nacional.

Et pot interessar: Audiència Nacional ordena detencions a activistes del moviment independentista

Entre les persones detingudes, tres eren dels Lledoners, quatre de Sabadell, una de Mollet, una de Cerdanyola, una de Santa Perpètua, una altra de Sant Pere de Torelló i una de Sant Fost. Dues han estat posades en llibertat a la tarda.

La resta de detinguts i detingudes, acusats de presumptes accions de terrorisme, rebel·lió i sedició, de moment romandran incomunicats a disposició judicial de l’Audiència Nacional a Madrid.

A poques setmanes que el Tribunal Suprem espanyol hagi d’anunciar la sentència contra els membres del Govern i líders del moviment independentista, el Règim i el Govern central desfermen aquesta nova escalada repressiva.

No obstant això, la resposta ha estat important en més de 35 ciutats catalanes, principalment a Sabadell on s’han concentrat més de tres mil persones. Les portes dels ajuntaments i places principals han sigut punts de concentracions en ciutats com Cerdanyola del Vallès, Mollet del Vallès, La Garriga, Ripoll, Badalona, La Selva del Camp, Santa Coloma de Gramenet, Lleida, Vic, Manresa, Sant Cugat, Valls, Esparreguera, Banyoles, Santa Perpètua de Mogoda, Igualada, Girona, Sant Celoni, Vilanova i la Geltrú, Cardedeu, Begues, Castelldefels, Puigcerdà, Mataró, Molins de Rei, Palafrugell, Reus, Blanes, Malgrat de Mar, el Centri Penitenciari Puig dels Basses, Tortosa i Sant Fost de Campsentelles, entre altres. Per a demà dimarts hi ha previstes més concentracions en altres punts de Catalunya.


Facebook Twitter
Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

Vaga Educació i Sanitat | Milers de persones clamen contra la precarietat i la degradació dels serveis públics

Vaga Educació i Sanitat | Milers de persones clamen contra la precarietat i la degradació dels serveis públics

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques