×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Audiència Nacional ordena detencions a activistes del moviment independentista

Un operatiu de la Guàrdia Civil ha irromput aquest dilluns sobre les 05.00 hores del matí en diverses localitats catalanes, amb un saldo de nou detinguts per ordre de l'Audiència Nacional.

EsquerraDiari.cat

dilluns 23 de setembre de 2019
Facebook Twitter

Foto: Twiter @Eudaldgl

Aquest operatiu repressiu està centrat en les localitats de Parets del Vallés, Cerdanyola del Vallès, Sabadell i també a Sant Fost de Campsentelles (Vallès Oriental). L’ordre ha estat de part del Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, a càrrec del jutge Manuel García-Castelló.

Estem davant una nova escalada repressiva que apunta clarament a activistes del moviment independentista, després de més de deu registres i ràtzies a la província de Barcelona. Així ho han denunciat diverses plataformes anti-repressives com la Plataforma 3 d’Octubre:

Segons la nota de premsa de la Guàrdia Civil, “ha detingut a 9 persones relacionades amb moviments independentistes catalans que podrien estar preparats per a dur a terme accions violentes”, per la qual cosa aquest operatiu pretén “esclarir activitats delictives planificades per membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR)”.

La mateixa nota afirma haver-se “confiscat de documentació i material informàtic per al seu estudi i la seva anàlisi” i “abundant material i substàncies, considerades precursores per a la confessió d’explosius, susceptibles (a espera de confirmació pels especialistes) de ser emprades en la fabricació d’artefactes.”

Interior anuncia més detencions

Per part seva, el ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, a Radio Nacional Española (RNE) va declarar que “l’operació està oberta i totes les possibilitats caben” incloent “més registres i més detencions”.

Aquesta nova escalada repressiva es duu a terme a poques setmanes que el Tribunal Suprem espanyol fes pública la sentència contra els membres del Govern i líders del moviment independentista. Aquest cap de setmana la policia autonòmica catalana també va anunciar la incorporació del nou arsenal repressiu com a gas pebre, noves tanques i focus de llum. Una decisió que parteix de la conselleria d’Interior, en mans de JxCat.

Convocatòria per la llibertat dels detinguts

La repressió de l’Estat central contra les demandes del poble català augmenta enfront de les possibles respostes davant la sentència del 1-O. Així respon a la repressió amb més repressió. Aquesta mateixa tarda diversos moviments socials estan fent una crida a mobilitzar-se per la llibertat dels 9 detinguts. Una de les convocatòries és en P Doctor Robert (Sabadell) a les 19 hores.


Facebook Twitter
Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

Vaga Educació i Sanitat | Milers de persones clamen contra la precarietat i la degradació dels serveis públics

Vaga Educació i Sanitat | Milers de persones clamen contra la precarietat i la degradació dels serveis públics

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques