×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Audiència Nacional ordena detencions a activistes del moviment independentista

Un operatiu de la Guàrdia Civil ha irromput aquest dilluns sobre les 05.00 hores del matí en diverses localitats catalanes, amb un saldo de nou detinguts per ordre de l'Audiència Nacional.

EsquerraDiari.cat

dilluns 23 de setembre de 2019
Facebook Twitter

Foto: Twiter @Eudaldgl

Aquest operatiu repressiu està centrat en les localitats de Parets del Vallés, Cerdanyola del Vallès, Sabadell i també a Sant Fost de Campsentelles (Vallès Oriental). L’ordre ha estat de part del Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, a càrrec del jutge Manuel García-Castelló.

Estem davant una nova escalada repressiva que apunta clarament a activistes del moviment independentista, després de més de deu registres i ràtzies a la província de Barcelona. Així ho han denunciat diverses plataformes anti-repressives com la Plataforma 3 d’Octubre:

Segons la nota de premsa de la Guàrdia Civil, “ha detingut a 9 persones relacionades amb moviments independentistes catalans que podrien estar preparats per a dur a terme accions violentes”, per la qual cosa aquest operatiu pretén “esclarir activitats delictives planificades per membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR)”.

La mateixa nota afirma haver-se “confiscat de documentació i material informàtic per al seu estudi i la seva anàlisi” i “abundant material i substàncies, considerades precursores per a la confessió d’explosius, susceptibles (a espera de confirmació pels especialistes) de ser emprades en la fabricació d’artefactes.”

Interior anuncia més detencions

Per part seva, el ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, a Radio Nacional Española (RNE) va declarar que “l’operació està oberta i totes les possibilitats caben” incloent “més registres i més detencions”.

Aquesta nova escalada repressiva es duu a terme a poques setmanes que el Tribunal Suprem espanyol fes pública la sentència contra els membres del Govern i líders del moviment independentista. Aquest cap de setmana la policia autonòmica catalana també va anunciar la incorporació del nou arsenal repressiu com a gas pebre, noves tanques i focus de llum. Una decisió que parteix de la conselleria d’Interior, en mans de JxCat.

Convocatòria per la llibertat dels detinguts

La repressió de l’Estat central contra les demandes del poble català augmenta enfront de les possibles respostes davant la sentència del 1-O. Així respon a la repressió amb més repressió. Aquesta mateixa tarda diversos moviments socials estan fent una crida a mobilitzar-se per la llibertat dels 9 detinguts. Una de les convocatòries és en P Doctor Robert (Sabadell) a les 19 hores.


Facebook Twitter
Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah