×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

#NoVullPremisDeLladres: el personal sanitari rebutja el premi Princesa d’Astúries

El Premi Princesa d'Astúries, dividit entre el personal sanitari toca a 7,5 cèntims per persona. Cada sanitari i sanitària podria haver-se comprat un xiclet, tot un gest de generositat de la reialesa que han decidit rebutjar sota la consigna #NoVullPremisDeLladres.

Roberto Jara

dijous 4 de juny de 2020
Facebook Twitter

“Hola Casa Reial: com a infermera que ha estat en primera línia contra la Covid-19 renuncio públicament a aquest "premi" i exigeixo que retorneu tot allò robat.”

Amb missatges d’aquest tipus, el premi Princesa d’Astúries dedicat al personal sanitari ha estat rebutjat amb un sonor #NoVullPremisDeLladres. Mentre els escàndols de la monarquia evidenciaven milions d’euros robats, es feia patent la falta de proteccions greu del personal sanitari en els moments més durs de la pandèmia.

Tinguem en compte que només en un dels últims escàndols de corrupció una fundació a nom del rei emèrit i amb Felip VI com a beneficiari deixava en clar una “donació” de l’Aràbia Saudita de 65 milions d’euros. Només la fortuna de la Casa Reial es calcula en més 2.000 milions d’euros, sense comptar les fortunes i propietats que han d’acaparar en total tota aquesta banda de paràsits i rendistes “aristòcrates”.

Et pot interessar: Primavera Sanitària: noves concentracions en defensa de la sanitat pública i contra la precarietat

Al ridícul generat per a la monarquia amb la resposta sanitària, s’hi sumen les reaccions a la proposta del rei Felip VI d’animar a la noblesa a repartir oli i llet a les famílies més vulnerables, un gest insultant, grotesc i anacrònic d’aquests aristòcrates en plena crisi social en la que milions viuen situacions de misèria.

També pots llegir: Ha tornat l’Antic Règim? Felip VI i la noblesa espanyola lliuren oli i llet als pobres

Si el monarca tracta de netejar la mala fama d’una Monarquia espanyola cada vegada més qüestionada, com continuen reflectint les enquestes, no sembla que ho pugui aconseguir amb aquesta ridícula acció.

No obstant, les i els sanitaris no es deixen enganyar. La seva realitat no és la dels premis, sinó la de les extenses jornades de treball, la precarització i temporalitat en amplis sectors sanitaris i les deficients condicions de seguretat sanitària davant la pandèmia. No necessitem una família reial de paràsits que viu en l’opulència col·leccionant joies de la corona mentre el sistema sanitari cau a trossos. No necessitem reis i reines.

Primavera Sanitària contra la privatització de la sanitat i en solidaritat amb Nissan: nacionalització sense pagament sota control obrer!

El que volem és expropiar la fortuna a la família reial, més de 2 mil milions, i posar-la a la disposició del poble treballador en aquesta crisi. Fer-los fora i acabar amb aquesta monarquia corrupta hereva del franquisme i aquest règim monàrquic per a rics, prendre el nostre futur a les nostres mans, decidir sobre les nostres vides, des del final de la monarquia fins a la gestió de la crisi del coronavirus. Així, tal vegada, aquesta crisi no la paguem els de sempre, i la pagui la monarquia.

La Monarquia, el pitjor "virus" per al poble


Facebook Twitter
Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah