×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

“No desconvocarem la vaga de manera gratuïta”

Es compleix la quarta setmana de vaga dels MIR de Madrid que aquest dilluns van decorar amb pancartes monuments i hospitals. Denuncien una total falta de voluntat per a avançar en les negociacions per part de l'executiu d'Isabel Díaz Ayuso.

Alejandro Bravo

dimecres 5 d’agost de 2020
Facebook Twitter

Aquest dilluns es va complir la quarta jornada de vaga dels Metges Interns Residents de la Comunitat de Madrid amb gran èxit de seguiment –al voltant del 86% segons els convocants– malgrat la imposició d’uns serveis mínims abusius per part del govern d’Isabel Díaz Ayuso.

No obstant això, aquesta setmana no s’ha celebrat cap manifestació “a causa de les restriccions de la COVID i com un exercici de responsabilitat ètica davant el creixement dels contagis a Madrid”, ens compta Romualdo Chaviano, resident a La Paz i delegat del MATS. Recordem que la Comunitat acusa una forta falta de mitjans materials i humans per a la detecció i tractament dels rebrots de coronavirus.

En el seu lloc, els MIR en vaga han decorat amb pancartes i màscares hospitals, estàtues i monuments de la ciutat, exigint un desbloqueig en les negociacions i recordant que millors condicions per als MIR suposen una millora directa de l’assistència sanitària pública.

Negociacions estancades per l’actitud del govern de la Comunitat de Madrid. “No estan posant cap voluntat per a avançar”, denúncia Romualdo, “aquí tothom està de vacances i a poca gent li importa el tema. Ayuso està de vacances, Raquel Sampedro està de vacances… ara mateix estem desemparats”. Tot això mentre creixen els contagis en la Comunitat i l’amenaça d’un nou col·lapse sanitari és cada vegada més real.

Per tot això els MIR continuaran la lluita per la millora de les seves condicions de treball. “No desconvocarem la vaga de manera gratuïta”, declara Ruma. De fet, des del comitè de vaga no descarten convocar vaga també els dimarts.

La lluita per unes condicions laborals dignes per als MIR, igual que per a altres sectors de la sanitat com els zeladors o les treballadores de neteja és també la defensa d’una sanitat 100% pública lliure d’empreses privades i de dinàmiques mercantils en el sistema sanitari.

Et pot interessar: És el moment d’una sanitat pública forta i la unitat entre els seus treballadors per a impedir privatitzacions”


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

El Pacte sobre migració i asil de la UE, un atac sense precedents al dret d'asil

El Pacte sobre migració i asil de la UE, un atac sense precedents al dret d’asil

El govern defensa augmentar l'armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

El govern defensa augmentar l’armament i la indústria de guerra de la Unió Europea