×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

NISSAN no es tanca! Solidaritat de la plantilla de Telepizza. Contra el terrorisme patronal, nacionalitzar les fàbriques sota control de les treballadores!

Nissan vol marxar de Catalunya deixant sense treball a més de 3.000 treballadors i afectant uns altres 20.000 indirectament. Enfront del xantatge i les amenaces de la patronal, des de CGT Telepizza ens solidaritzem amb la vaga de les i els treballadors i apostem per la defensa de tots els llocs de treball.

CGT Telepizza

dimarts 2 de juny de 2020
Facebook Twitter

Els treballadors i treballadores de Nissan es troben en vaga indefinida des del dilluns 4 de maig i el passat 28 de maig es mobilitzaven massivament contra el tancament. L’acció iniciada per la plantilla és una resposta al xantatge i amenaces de la patronal nipona que des del febrer evitava donar una resposta a les exigències dels treballadors, quelcom que passa per un pla viable perquè la planta mantingui la producció i no es perdin els llocs de treball.

Les treballadores i treballadors de Telepizza ens hem organitzat contra els atacs de la patronal en els últims anys en diferents ciutats de l’Estat com Barcelona, Saragossa o Burgos. Vam sortir al carrer fa un any per a defensar que se’ns pagués el sou mínim que establia la llei i ho vam tornar a fer fa unes setmanes, a Saragossa, per a denunciar que Telepizza ens enviava a treballar sense els EPIs necessaris per a protegir-nos de la covid19.

La patronal, sigui quin sigui el seu nom i procedència, es mourà per a maximitzar el seu benefici, sense importar-li el lloc de treball o la salut de la plantilla. Per això l’organització de les treballadores i treballadors en lluita és indispensable per a aixecar un pla alternatiu que no passi per la negociació sota xantatge de la patronal i esperant la intermediació de l’administració pública, que a través d’ajudes econòmiques permeti a l’empresa omplir-se les butxaques mentre manté els llocs de treball amb cada vegada pitjors condicions.

Aquesta és l’estratègia que ha posat sobre la taula CCOO i UGT, que busca acomodar-se als plans de l’empresa per sobre de les necessitats dels companys i companyes de Nissan, atorgant-li més temps a la patronal per a preparar la seva marxa mentre manté a la plantilla en l’espera passiva.

Des de CGT Telepizza cridem a totes i tots els treballadors, especialment a la joventut precària, a envoltar de solidaritat la lluita de Nissan, acudir als actes de protesta i impulsar la caixa de resistència perquè la vaga no sigui desgastada per fam. Des de CGT Telepizza hem organitzat una campanya en suport als companys i companyes de Nissan, donant 1-2€ del nostre salari. Actualment no cobrem l’SMI, el salari mitjà són 230€, però la solidaritat entre treballadors és vital.

En situacions de crisis les empreses sempre busquen salvar-se a costa nostra, mentre les burocràcies sindicals faciliten la feina. Però davant les amenaces de tancament, els treballadors i treballadores podem plantejar una estratègia de lluita, com ens va mostrar l’exemple de la fàbrica Zanon a l’Argentina, amb la que des de CGT ens hem solidaritzat tantes vegades.

Et pot interessar: L’experiència de Zanon: contra els tancaments i acomiadaments, fàbriques sense patrons sota control obrer!

Davant l’intent de la patronal de tancar la fàbrica i emportar-se les maquines l’any 2001, la plantilla de Zanon va decidir en assemblea ocupar la planta i posar-la a produir sota gestió obrera, alhora que van exigir la seva nacionalització per a garantir que la producció fos posada al servei de les necessitats socials. Si la direcció de Nissan decideix marxar, Zanon mostra el camí per a evitar que es perdin els llocs de treball enfront d’una patronal que decideix tancar la fàbrica moguda per la cobdícia.

Tot el nostre suport als treballadors i treballadores de Nissan i el nostre compromís solidari amb la lluita, perquè aquesta vegada la crisi la paguin els capitalistes.

CGT Telepizza Barcelona
CGT Telepizza Zaragoza
CGT Telepizza Bizkaia


Facebook Twitter
La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

Eleccions Municipals: cap a uns comicis sense alternativa per als sectors populars

Eleccions Municipals: cap a uns comicis sense alternativa per als sectors populars

Cas Borràs: torna la JEC al servei del Règim i l'ofensiva judicial

Cas Borràs: torna la JEC al servei del Règim i l’ofensiva judicial

El govern "progressista" justifica l'espionatge emparant-se en la llei franquista de Secretos Oficiales

El govern "progressista" justifica l’espionatge emparant-se en la llei franquista de Secretos Oficiales

El racisme continua golejant a LaLiga

El racisme continua golejant a LaLiga

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d'Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d’Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE

Viure o sobreviure? El cost de vida suposa el 61% del salari mínim i sense comptar la despesa en habitatge

Viure o sobreviure? El cost de vida suposa el 61% del salari mínim i sense comptar la despesa en habitatge

Biden reconeix el compromís de Sánchez en l'escalada militarista de l'OTAN i la lluita contra la immigració

Biden reconeix el compromís de Sánchez en l’escalada militarista de l’OTAN i la lluita contra la immigració