×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Marxa de torxes per l’amnistia total: per nadal us volem als carrers!

Aquest dissabte 16 de desembre s'organitza a Barcelona la tradicional marxa de torxes per la llibertat dels presos polítics i per l'amnistia total.

EsquerraDiari.cat

dilluns 11 de desembre de 2023
Facebook Twitter

Com ja és tradició i aquest any amb més motiu si escau, diferents organitzacions antirepresives, comitès de suport i moviments socials organitzen aquest dissabte a les 19 hores i a Barcelona la històrica marxa de torxes per la llibertat dels presos polítics i pels represaliats.


En el seu manifest els organitzadors subratllen que Pedro Sánchez ha pogut ser investit president gràcies als vots dels partits processistes a canvi d’una amnistia que és parcial i oblida a centenars de presos i preses polítiques que també han lluitat pel dret a l’autodeterminació de les nacions oprimides.

I encara més, les organitzacions signants, manifesten que més enllà del dret a l’autodeterminació l’amnistia deixa al marge a tots aquells companys i companyes que han patit la repressió per defensar els drets i llbertats com són el casos de l’habitatge digne, la lluita anti-feixista, la llibertat d’expressió o el dret d’organització, entre d’altres,...

Alhora, en el manifest es fa una denúncia al Règim espanyol però també als partits processistes que han deixat que siguin els jutges que siguin els que tinguin l’última paraula sobre cada cas respecte a l’amnistia. I en aquest aspecte posen els exemples dels membres dels CDR encausats per l’operació Judas, pels quals la fiscalia demana 248 anys de presó.

Et pot interessar: Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"


Per tot això, els organitzadors fan una crida no només a participar de la marxa de torxes, sinó a seguir lluitant pel sobreseïment i anul·lació de totes les causes polítiques obertes i l’amnistia total, acompanyada del veritable reconeixement de drets i llibertats democràtiques.

També pots llegir: La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas


Pots llegir i signar el manifest aquí.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna