×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Manifest de monitors de menjador Càtering Vilanova: "Treballadors i treballadores a l’oblit"

Demanem que es faci difusió del nostre cas per tal que els nostres drets no siguin vulnerats i exigim a Càtering Vilanova atengui els seus treballadors i treballadores, faci arribar les nòmines i certificats d’empresa, regularitzi aquelles nòmines errònies de mesos anteriors.

Monitors de menjador Càtering Vilanova

dilluns 11 de maig de 2020
Facebook Twitter

La pandèmia mundial que estem vivim ha afectat a molts col.lectius i un dels afectats és el dels menjadors escolars del qual formem part. Aquest document vol posar de manifest la situació en la que ens trobem part de la plantilla de Càtering Vilanova: CEIP Guillem de Montgrí (Torroella de Montgrí), Rodonell (Corçà), La Branca (Albons), Forallac (Vulpellac), Joan de Margarit (La Bisbal), Portitxol (Estartit), Mare de déu del Mont (Vilafant), Rajaret (Bellcaire d’Empordà), Pedra Dreta (Sant Sadurní de l’Heura), Francesc Cambó i Batlle (Verges), Mas Clarà (La Bisbal), Pedra Blanca (La Pera), Barceló i Matas (Palafrugell) a banda d’altres centres, on hi ha alguns dels seus treballadors que també s’adhereixen al manifest tot i que no tot l’equip hi està d’acord i per això no citem els centres.

Càtering Vilanova és l’empresa encarregada de gestionar el menjador d’aquestes escoles, subcontractada pel Consell Comarcal; evidentment també afectada per un ERTO com moltes d’altres empreses.

El cas és que ens agradaria transmetre com ens sentim a nivell laboral, ja que tot aquest temps ens hem sentit desemparats, oblidats i invisibles a nivell legal. Des que desgraciadament es va activar l’Estat d’Alarma pràcticament no hem rebut resposta per part de l’empresa, (el dia 27/03/20 vam rebre via Whatsapp, una notificació que teníem de retornar signada on ens comunicaven l’extinció del contracte laboral per força major, el dia 22/04/20 un missatge via Whatsapp, on se’ns explicava com entrar al SEPE i on se’ns desitjava salut i salutacions), tenint en compte aquest moment d’incertesa que vivim tots els treballadors i treballadores d’aquest país esperàvem una explicació de què seria de nosaltres i com serien gestionades les nostres nòmines.

Et pot interessar: Monitora del Lleure, “Ni rastre de la prestació. Com sobrevius dos mesos amb menys de 200 euros?”

Al cap dels dies, vam començar a veure diferents notícies dels mitjans de comunicació en referència a les irregularitats del Càtering Vilanova i Serhs food i ens va crear molt d’alarmisme. El fet de seguir sense rebre resposta per part del Càtering Vilanova les nostres preocupacions i desinformació anaven augmentant, fins al punt, que ens hem vist obligats a informar-nos sobre els nostres drets a través de sindicats i administracions, ja que creiem que s’estan vulnerant. l A hores d’ara l’empresa segueix inexistent per tal d’aclarir-nos un munt de dubtes i preocupacions originats a conseqüència de la COVID-19.

Finalment a dia 6/05/2020 després de 54 dies d’haver tancat les escoles, Càtering Vilanova ens fa arribar via Whatsapp un comunicat on ens informa com podem entrar a la pàgina web del SEPE per comprovar l’estat del nostre expedient. Dit això, ens agradaria donar fe que;

 •  Ens trobem desinformats davant de qualsevol gestió de l’empresa cap els treballadors i treballadores. (No sabem res dels passos que han seguit amb els nostres expedients, ja que molts d’ells són erronis i no ens quadren els números de cap de les maneres). No tenim a qui dirigir-nos per solucionar aquest tema fet que provoca molta angoixa i inestabilitat emocional.
 •  No tenim les nòmines que fa temps (des de l’inici de curs) que algunes treballadores demanem per tal de fer qualsevol gestió al banc o bé altres tràmits com inscriure’s a cursos subvencionats o demanar ajuts d’habitatge... no rebem resposta de l’empresa. Ja sigui per via correu electrònic dirigit al departament de RRHH, o bé via telèfon o bé per Whatsapp, i sense èxit cap d’aquestes vies.
 •  No sabem res de l’empresa en referència al complement salarial del 30% per tal de poder completar el 100% del sou, ja que treballem molt poques hores i l’expedient de regulació temporal cobreix el 70% del sou. Entenem que l’empresa pot demanar aquest ajut i ni s’ha pronunciat donant resposta a l’administració ni ha demanat aquest ajut del complement salarial, deixant encara més desfavorits els treballadors i treballadores, engreixant aquesta situació de vulnerabilitat i precarietat laboral.
 •  L’angoixa que ens provoca estar desinformats i no rebre cap resposta de ningú per part de l’empresa, deixant a l’oblit els seus treballadors i treballadores que considerem que som la part més important d’una empresa. Si més no, el motor.
 •  Tampoc tenim una explicació del motiu pel qual alguns treballadors i treballadores no tenen l’ERTO acceptat, i no cobraran la prestació fins el dia 10 de Juny. Tenim resposta de l’INEM i ens comenten que s’han passat malament les dades i que l’expedient es mecanitzarà el mes següent, així doncs un mes més sense poder fer front a les despeses, ni cobrir les necessitats bàsiques. Aquesta situació ve donada des del mes de Març. Tampoc podem demanar explicacions a l’empresa ja que no responen, un cop més perjudicat el treballador/a.

  Un cop exposat el nostre cas, esmentar que Càtering Vilanova consta amb una plantilla de més de 250 treballadors i treballadores, que seguim fent front a les nostres factures, fills i filles, hipoteques, menjar... no ens queda altra manera de fer-vos arribar les nostres inquietuds, queixes i injustícies. Després d’haver parlat amb l’administració, en aquest cas el Consell Comarcal del Baix Empordà, l’Oficina de Treball de la Bisbal d’Empordà, la direcció del centre de l’escola on treballem, els sindicats, companys i companyes afectades pel mateix motiu, gestors, advocats... després d’haver esgotat tots els nostres recursos seguim aquí dempeus, demanant ajuda i que algú ens solucioni els nostres dubtes. Que algú ens escolti.

  Et pot interessar: “Cuidem als què cuiden”. No als acomiadaments de monitores del lleure i extra-escolars

  I seguim dempeus i ferms per seguir lluitant pels que ens pertoca, pels nostres drets i sobretot seguim lluitant perquè creiem que no ens mereixem aquest tracte com a treballadors i treballadores.

  Per això demanem que es faci difusió del nostre cas per tal que els nostres drets no siguin vulnerats i exigim a Càtering Vilanova atengui els seus treballadors i treballadores, faci arribar les nòmines i certificats d’empresa, regularitzi aquelles nòmines errònies de mesos anteriors. Però sobretot els exigeixim el mateix que se’ns ha exigit a nosaltres des del dia que vam començar a treballar amb aquesta empresa, professionalitat per davant de tot.

  Seguirem lluitant.

  Dilluns, 11 de maig de 2020
  Treballadores i treballadors afectats.

  Et pot interessar: La Generalitat deixa a 25.000 monitores de menjador i del lleure en perill d’acomiadament


 • Facebook Twitter
  Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

  Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

  Unidas Podemos se suma a PSOE, PP, Cs i Vox per evitar que Marlaska comparegui per la infiltració policial a organitzacions juvenils independentistes

  Unidas Podemos se suma a PSOE, PP, Cs i Vox per evitar que Marlaska comparegui per la infiltració policial a organitzacions juvenils independentistes

  El departament d'Educació ens ogefa de calor a les aules

  El departament d’Educació ens ogefa de calor a les aules

  Crisi al govern: la disputa per veure qui encapçala la restauració autonòmica

  Crisi al govern: la disputa per veure qui encapçala la restauració autonòmica

  Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

  Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

  Crisi a UP: Podemos i Izquierda Unida anirien per separat a les eleccions municipals i autonòmiques

  Crisi a UP: Podemos i Izquierda Unida anirien per separat a les eleccions municipals i autonòmiques

  Els consellers executius del Ibex35 van augmentar el seu sou un 13,2% el 2021!

  Els consellers executius del Ibex35 van augmentar el seu sou un 13,2% el 2021!

  El govern pretén augmentar un 20% la despesa militar en 2023 i prepara amb Podemos i el PCE com justificar el seu suport

  El govern pretén augmentar un 20% la despesa militar en 2023 i prepara amb Podemos i el PCE com justificar el seu suport