×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Les estudiants que acampen per Palestina responen al Rector de la UB: "No pretenem interrompre la jornada electoral del 12 de maig i, per tant, no entendríem que ens desallotgessin"

En una roda de premsa celebrada durant la segona jornada de l'acampada estudiantil de Barcelona, els portaveus del moviment estudiantil han confirmat que mantindran la protesta davant la possibilitat de desallotjament que ha llançat el rector de la UB.

EsquerraDiari.cat

dimarts 7 de maig
Facebook Twitter

Primera nit de l’acampada estudiantil a la UB-Central a Barcelona, i segona jornada de protesta en solidaritat amb el poble palestí i contra el genocidi que està duent a terme l’Estat d’Israel a Gaza.

Prop d’un centenar d’estudiants han fet nit al patí de la facultat de Filologia i Comunicació en el marc de l’onada d’acampades estudiantils que ja fa setmanes va començar als EUA, va creuar l’Atlàntic i ara s’ha estès també a l’Estat espanyol. Primer a València, ahir a Barcelona i Euskal Herria, i avui comencen també a Madrid.

Després dels preparatius de la jornada que esdevindrà durant tot el dia, a les dotze del matí ha donat inici una roda de premsa en la que els portaveus del Comitè Estudiantil Solidaritat amb el Poble Palestí de la UB i la UAB, la Plataforma Universitat per Palestina i la Comunitat Musulmana han llegit tres comunicats en els que feien referència a les exigencies dels estudiants.

Han exigit que les institucions universitaries posin fi a les relacions amb l’Estat d’Israel i acabar amb la complicitat de les propies universitats que donen cabuda a grans empreses espanyoles que fan ingents negocis amb l’Estat genocida d’Israel.

Per altra banda, el rector de la UB Joan Guàrdia, ha declarat aquest matí en una entrevista a Catalunya Ràdio que si l’acampada és perllonga fins diumenge, aquesta és farà incompatible amb les eleccions al Parlament de Catalunya, de les quals la facultat de Filologia és col·legi electoral. Així, ha quedat en un no-res, les paraules d’ahir en les que deia que "em sento profundament commogut davant la desproporció en la resposta militar dels últims mesos" i que vol "acompanyar aquest tipus d’iniciatives, tot vetllant pel pluralisme, per la convivència i pel respecte a l’activitat ordinària dels centres".En referència a la possibilitat de ser desallotjats, Pablo Castilla, portaveu del Comitè Estudiantil Solidaritat amb el Poble Palestí, contestava que "aquesta és una acampada pacífica i democràtica, que està protestant en contra d’un genocidi. No pretenem interrompre la jornada electoral del 12 de maig i, per tant, no entendríem que ens desallotgessin. Si de veritat el senyor Joan Guàrdia simpatitza amb aquestes protestes, que s’oposi amb el desallotjament d’aquest espai. Nosaltres continuarem mobilitzant-nos i estenent el moviment estudiantil, i unint-nos amb sectors de treballadors i treballadores. Aquesta és la clau per posar dempeus un gran moviment que questioni la complicitat de les universitats i els governs imperialistes".


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï