×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

La policia de Nova York reprimeix als estudiants de Columbia i ocupa el campus

Després d'un enfrontament durant setmanes entre els estudiants que protestaven a la Universitat de Columbia i l'administració, el rector de la universitat va telefonar a la policia de Nova York i els va demanar que es quedessin per la resta del semestre.

Eleanor Volková

dijous 2 de maig
Facebook Twitter

Un exèrcit de policies amb equip antiavalots va arribar a la Universitat de Columbia per reprimir les protestes estudiantils. L’administració de Columbia va telefonar a la policia per reprendre Hamilton Hall després que els manifestants comencessin l’ocupació anit i per escombrar el Campament de Solidaritat amb Gaza per segona vegada.

Abans de la invasió del Departament de Policia de Nova York, els estudiants van rebre una ordre de “refugi en el lloc” on se’ls informava que si sortien d’on estaven serien arrestats. Aquesta ordre es va produir a un dia que el campus estigués tancat per a tots, excepte per als estudiants que viuen allà i els empleats essencials, bloquejant el tipus de mostra de solidaritat que es va veure la setmana passada quan 1.000 estudiants es van mobilitzar abans d’una possible batuda de la policia de Nova York.

Segons estudiants de periodisme de l’emissora WKCR, als periodistes tampoc se’ls va permetre presenciar el que la policia estava fent a Hamilton Hall, per la qual cosa encara no se sap quin nivell de brutalitat es va desfermar contra aquests estudiants. WKCR també va informar haver vist a algú inconscient després que va començar la batuda i que els estudiants estaven atrinxerats en els dormitoris. Més d’una hora després de l’escombratge, als estudiants encara no se’ls permetia sortir dels edificis en els quals es trobaven, segons WKCR.

Aquest atac contra estudiants va marcar la segona vegada en tantes setmanes que l’administració de Columbia va telefonar a la policia de Nova York al campus. Com assenyalen els Estudiants de Columbia per Justícia a Palestina, aquesta última repressió també es produeix en l’aniversari quan es va dir a la policia per reprimir una ocupació estudiantil de la universitat en 1968. Mentre es duia a terme la batuda en Columbia, la policia de Nova York també atacava una protesta enfront del Campament de Solidaritat de Gaza del City College.

La presidenta de la Universitat de Columbia, Minouche Shafik, va sol·licitar presència policial al campus fins al 17 de maig, després de la graduació. Llavors, mentre els estudiants romanguin al campus aquest semestre, hi haurà oficials de policia de Nova York. Això representa ni més ni menys que una militarització del campus en resposta a les protestes estudiantils. El seu objectiu és evitar que continuïn les protestes i actuar com una barrera per a tota organització estudiantil futura.

A Shafik se li va donar cobertura per desfermar aquesta nova onada de repressió mitjançant l’ús del miratge de “agitadors professionals” suposadament responsables de l’ocupació d’Hamilton Hall. Aquest argument va ser difós pels mitjans de comunicació al llarg del dia i va ser citat per l’alcalde i el comissari de policia. Aquest marc retòric recorda a les difamacions utilitzades durant BLM per desacreditar les protestes i serveix per a separar als estudiants manifestants de la resta del cos estudiantil.

L’atac als estudiants de Columbia és un atac al dret a protestar. Que la policia ara pugui ocupar els campus durant setmanes és un senyal dels mètodes autoritaris que s’estan emprant per aixafar el moviment contra el genocidi i que s’utilitzaran per aixafar les lluites en el futur. Hem de lluitar contra això amb tota la nostra força i ​​exigir que es retirin tots els càrrecs, es revoquin totes les suspensions i es prohibeixi als policies ingressar al campus.

Ara més que mai, davant la immensa repressió de les universitats i de l’Estat, hem de defensar-nos com un puny. Necessitem la unitat del moviment estudiantil amb el moviment obrer per lluitar per Palestina i defensar el nostre dret a protestar.


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï