×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La CUP exigeix que part del sous de diputats i diputades es destinin a la sanitat pública

La CUP va declarar que la seva proposta "significaria que amb la part de dietes i extres per desplaçament de tots els diputats i diputades del Parlament de Catalunya i del Congrés dels Diputats es podrien injectar més de 800.000€ directes a la sanitat pública, calculant-ho sobre la base d’un mes."

EsquerraDiari.cat

dijous 2 d’abril de 2020
Facebook Twitter

La diputada per la CUP, Natàlia Sànchez Dipp, "des-de casa" explica aquesta proposta des de l’exemple del seu propi sou i el règim de sous de la CUP, que estan destinats a les lluites de les classes populars.

En un comunicat, la CUP ha enviat una petició adreçada als presidents de la Mesa del Congrés i Parlament proposat "una rebaixa en el sou de diputats i diputades i que aquesta quantitat es pugui destinar directament a la sanitat pública, en el context de crisi sanitària i en el qual no hi ha acció política institucional normalitzada. Concretament proposa que es reassignin els suplements per dietes, desplaçaments i altres sobresous", per destinar-los a la sanitat pública.

La seva proposta es que la mesura "ha tenir caràcter retroactiu des de l’inici del confinament, ja que els diputats i diputades no han hagut de fer ús d’aquests suplements perquè l’activitat no era normalitzada."

Per altre banda, la CUP ha proposat altres vegades "rebaixar dràsticament els sous dels alts càrrecs (diputats, consellers, secretaris, directors, etc.)". Aquesta mesura, que es va presentar amb una esmena pel projecte de llei de pressupostos 2020, va ser rebutjada per tots els grups parlamentaris, a excepció de Cat-ECP.

A més, al Congrés dels diputats a Madrid, la CUP-PR va denunciar al primer ple de la legislatura "que es pugés el sou dels diputats, en un decret on s’augmentava la retribució de personal públic com docents I sanitaris".

També la CUP critica durament que "les dietes i extres per desplaçaments, ja que de facto suposen sobresous ’encoberts’ i més, en un moment on no hi ha acció política institucional normalitzada. L’organització rebutja els privilegis atorgats als alts càrrecs i els seus electes dediquen part del sou i de la subvenció a l’acció política en benefici de les classes populars, no només en casos d’emergència com l’actual.

I, per tant, "consideren necessària una una rebaixa dels sous dels alts càrrecs, no només fruit de la crisi de salut pública que vivim en aquests moments, sinó perquè aquests sous estan molt allunyats de la mitjana de salaris de les classes populars i treballadores d’aquest país. Mentre que el salari brut anual mitjà a Catalunya és de 25.180,45, el salari brut anual mitjà dels alts càrrecs i directius d’entitats del sector públic és de 70.000€. També consideren que aquesta rebaixa permetria destinar diners a reforçar els serveis públics que la crisi actual ha posat de manifest que són “essencials per a la vida de la nostra ciutadania”, tal i com expressaven els anticapitalistes."

Et pot interessar: La CUP enfront les mesures del Govern central: "Necessitem pa, sostre i sanitat"


Facebook Twitter
3 d'octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

3 d’octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l'1-O

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l’1-O

El procés s'enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

El procés s’enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

S'agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l'autonomia

S’agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l’autonomia

Militarisme “progre”: el Govern del PSOE i UP aproven els pressupostos amb major despesa militar dels últims 40 anys

Militarisme “progre”: el Govern del PSOE i UP aproven els pressupostos amb major despesa militar dels últims 40 anys

Unidas Podemos pacta els Pressupostos i s'empassa el "gripau" del rearmament imperialista. Quant pujarà la despesa militar?

Unidas Podemos pacta els Pressupostos i s’empassa el "gripau" del rearmament imperialista. Quant pujarà la despesa militar?

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona