×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La CUP enfront les mesures del Govern central: "Necessitem pa, sostre i sanitat"

La CUP s'absté en l'aprovació de l'allargament de l'Estat d'alarma i denúncia les mesures ineficaces del Govern de Sánchez que faran pagar els costos de la crisi de la Covid-19 a la classe treballadora.

EsquerraDiari.cat

dijous 26 de març de 2020
Facebook Twitter

El Congrés dels diputats ratificava ahir l’ampliació de l’Estat d’alarma a tot el territori de l’Estat espanyol. Una mesura que s’allargarà fins al 12 d’abril a les 00.00 hores. I ho feia amb les abstencions dels partits independentistes d’ERC, JxCat i Bildu i també de la CUP.

Des d’un hemicicle pràcticament buit la diputada de la CUP en el Congrés, Mireia Vehí denunciava la recentralització del Govern de Pedro Sánchez, així com les mesures d’aquest entorn de la crisi de la Covid-19, la qual segueix en ascens amb milers de contagis i centenars de morts diaris i un col·lapse sanitari sense precedents.

"No necessitem armes, ni militars amb uniforme que ens comuniquin amb el paisatge del terror. No necessitem recentralització, ni un crit buit a la unitat. Necessitem pa, sostre i sanitat. Necessitem lleis que prioritzin el bé comú. Necessitem esperança", començava Vehí per a aclarir la seva abstenció a la mesura de prolongar el confinament durant dues setmanes més.

Tot seguit Vehí denunciava també amb especial èmfasi que el col·lapse sanitari al qual estem abocats és producte de les retallades en la sanitat pública durant dècades per part dels governs central i autonòmics i sentenciava que "és de justícia dir que les retallades en sanitat maten. I que els col·lapses tenen responsables polítics. I això passa a Catalunya i també a Madrid, la venda d’allò públic no te fronteres".

De la mateixa manera, Vehí també feia una exigència als Govern central de posar "tots els recursos al servei del que necessita la sanitat pública. Perquè d’aplaudiments no es buiden els hospitals".

Posteriorment, la diputada de la CUP feia referència també a la mesura de confinament, de la qual es va aprovar el seu allargament ahir. Una mesura que, si bé Sánchez va dir que és la més forta d’Europa, les patronals de diferents sectors no essencials continuen obligant milions de treballadors a desplaçar-se i treballar, posant en risc la seva salut. La contracara de tot això, a més, són els milers de ERTOs que estan implantat les empreses amb les seves despeses a càrrec de les arques públiques.

En aquest sentit, Vehí feia una crida a que "aturin la producció que no sigui vital, remunerin la cura, que les indústries produeixin material sanitari i prohibeixin els acomiadaments per COVID-19".

Vehí feia un al·legat també dient que aquestes són les mesures que han d’impulsar-se per a defensar "els drets de les treballadores, que són les que estan aguantant aquesta crisi i no els seus militars", en referència també als informes diaris que es comuniquen des del ministeri de Defensa i la militarització dels carrers per a assegurar el confinament.

Finalment, la diputada de la CUP feia també una crida per a impulsar un pla de xoc social, tal com exigeixen les entitats i moviments socials, així com també les plataformes sindicals combatives i organitzacions polítiques.


Facebook Twitter
ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques