×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

L’assemblea d’amarradors decideix: o ratificar l’acord o reprendre la vaga

Preacord entre els sindicats que convoquen la vaga dels amarradors i l'empresa per a la seva seguretat i la millora dels drets laborals. Els vaguistes han assenyalat que si l'assemblea no ratifica l'acord reprendran la vaga fins assolir les seves demandes.

Arsen Sabaté

dijous 20 de gener de 2022
Facebook Twitter

Després de més de dotze hores de negociació entre el comitè de vaga dels amarradors i l’empresa de Amarres de Barcelona al departament de Treball durant el dia d’ahir, els sindicats confirmaven que s’havia arribat a un preacord pel qual la companyia es comprometia a acceptar dues de les tres demandes exigides pels treballadors i per les que van iniciar una vaga indefinida aquest passat dilluns.

Et pot interessar: Vaga amarradors del Port de Barcelona: reunió entre Comitè i empresa

No obstant, el pròxim divendres es celebrarà una altra reunió en el que s’intentarà desencallar també el tercer dels punts que exigeixen els vaguistes i acte seguit l’assemblea de treballadors d’amarratge del Port de Barcelona haurà de decidir si ratifica o no l’acord amb l’empresa.

En cas de que l’assemblea no consideri suficient els acords per a la millora dels seus drets laborals, els sindicats reprendran la vaga indefinida el mateix dissabte a la matinada. Tal i com ja va passar dilluns, després que les negociacions amb l’empresa durant les últimes setmanes no arribessin a cap acord que assegurés les demandes laborals.

Durant els dos primers dies de vaga els amarradors han aconseguit que la companyia s’hagi d’asseure’s. Doncs tot i els serveis mínims abusius imposats per la mateixa empresa i la intimidació i repressió de les dotacions de la Guàrdia Civil, els treballadors han aconseguit fer parar els camions a la sortida del Port i que els vaixells entressin amb hores de retard. Tots els navilis que segueixen la ruta marítima Balears-Barcelona han hagut de romandre lluny de la zona d’amarratge i entrar un a un, amb la demora que això comporta per a les mercaderies.

Recordem però, que les intimidacions han sigut constants i les unitats de la Guàrdia Civil han acudit equipades amb les proteccions d’antiavalots per a reprimir als treballadors, acoquinant-los per a retrocedir i aturar la vaga, i com explicava Dani Català, portaveu de la CGT Mar i Ports, "hi ha hagut vulneració del dret a vaga. Han imposat 14 efectius, quelcom totalment desmesurat. El plec de la lliçencia d’amarre diu que han de ser 11. I aquests serveis s’han hagut de fer sense comptar amb els mitjans necessaris per treballar amb seguretat".

Tot i axò, els amarradors han demostrat un cop més que la classe treballadora no només no ha desaparegut, sinó que controla els sectors estratègics de l’economia i que té la capacitat, no només de fer-ho funcionar tot, sinó també de parar-ho tot en defensa dels seus drets.

Queda veure l’abast de l’acord entre comitè de vaga i empresa després d’aquest divendres i si els treballadors el consideren una millora per a la seva seguretat laboral i per als seus drets. De no ser així, la vaga es pot reprendre amb força un cop s’ha demostrat del que es pot aconseguir amb els mètodes de la classe treballadora.

I en aquest sentit, la concentració en suport als vaguistes es manté prevista per a demà divendres a les onze del matí al World Trade Center del Port, no només per a la solidaritat amb els amarradors, sinó perque aquests puguin mantenir el polze amb l’empresa fins a l’assemblea.

També pots llegir: Contracorrent amb els amarradors del Port de Barcelona


Facebook Twitter

Arsen Sabaté

Editor d'Esquerra Diari.

Barcelona | @ArsenSabate

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques