×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Vaga amarradors del Port de Barcelona: reunió entre Comitè i empresa

En el seu tercer dia de vaga, els treballadors d'amarrament del Port de Barcelona continuen amb la vaga. Aquest dimecres hi ha reunió de mediació entre el Comitè i l'empresa.

EsquerraDiari.cat

dimecres 19 de gener de 2022
Facebook Twitter

Foto: @CGTMarPuertoBCN

Les treballadores i treballadors d’amarrament en el port de Barcelona continuen en vaga. Tercer dia consecutiu que paralitzen la seva activitat per a reclamar millores laborals.

Malgrat els serveis mínims "abusius", com assenyalen els treballadors, s’han aconseguit paralitzar diferents entrades al Port i diversos vaixells han amarrat amb demora.

Des de CGT s’ha apuntat en què els serveis mínims establerts per a les jornades de mobilització estan provocant una vulneració del dret vaga. Tal com apuntava el portaveu de la CGT Mar i Ports, Dani Català, "han imposat 14 efectius, la qual cosa és desmesurat. Segons estableix la llicència d’amarrament, han de ser 11".

Les condicions dels treballadors d’amarrament en el Port de Barcelona ve d’una espiral de precarietat arran de la fusió entre Cemsa i Mooring, que avui dia aquesta nova empresa sorgida de la fusió és Amarraments de Barcelona.

Com apunten els sindicats, la disputa i competència entre totes dues empreses "va rebentar els preus de l’amarrament a Barcelona", i a més des de la seva fusió "s’han baixat els nivells de formació, inversió en seguretat, s’han congelat els salaris i no hi ha hagut revisió davant l’augment de l’IPC".

Et pot interessar: Serveis mínims i repressió en el primer dia de vaga al Port

Davant la mobilització dels treballadors producte d’aquesta precarització laboral, la Guàrdia Civil ha respost amb intimidació, porres i retencions.

L’última hora del conflicte és que aquest dimecres està prevista una reunió entre el Comitè i l’empresa en la seu d’Inspecció de treball.


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"