×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

L’acampada per Palestina a Barcelona fa una crida a mobilitzar-se en suport a la moció que debatrà avui el Claustre de la UB sobre la ruptura de relacions amb Israel

Convoquen una cassolada a les 14:30 enfront de l'edifici històric de la UB en suport a l'aprovació de la moció i a les 19:00 hores a una concentració d'urgència contra l'assalt a Rafah. Davant l'amenaça de desallotjament, fan una crida a massificar l'acampada en els pròxims dies.

EsquerraDiari.cat

dimecres 8 de maig
Facebook Twitter

En la seva segona jornada, una massiva assemblea va decidir la continuïtat de l’acampada aixecada en l’edifici històric de la UB fins que es vegin “accions concretes de les universitats i els governs català i espanyol”. Centenars d’estudiants, acompanyats també per professorat i personal no docent, es mantenen així ferms “al costat del poble palestí i la seva resistència”.

Aquest migdia el Claustre de la UB debatrà la moció proposada per Universitats per Palestina que planteja un “posicionament de la UB envers el genocidi i el trencament de llaços acadèmics i econòmics amb l’estat sionista”. Des de l’acampada s’anima a fer una cassolada a les 14:30 en suport a l’aprovació de la moció.

Juntament amb la Comunitat Palestina de Catalunya i Prou Complicitat convoquen també a tota la ciutadania a una concentració d’emergència enfront de l’edifici aquesta tarda a les 19h en resposta a l’assalt i bombardeig de l’Exèrcit israelià a la ciutat de Rafah, al sud de Gaza.

Aquesta operació suposa un salt en l’operació del genocidi. Un milió i mig de persones viuen en condicions infrahumanes, moltes d’elles fugides de les ciutats del nord de la Franja ja destruïdes. No hi ha on anar i a més l’operació suposa un tall total de l’entrada de la ja minsa ajuda humanitària.Les acampades es continuen estenent per l’Estat espanyol. A la de València li va seguir la de Barcelona, Vitoria, Sant Sebastián, Bilbao i Pamplona el dilluns, ahir les de Madrid, aquest dimecres es preveu que se sumin els campus d’Alacant, Sevilla i Granada, i dijous Zaragoza.

A Europa les accions de solidaritat a les universitats estan sent brutalment reprimides. Ahir la policia va desallotjar als i les estudiants de la universitat d’Amsterdam, la Lliure de Berlín i La Sorbona de París, on es van detenir a 70 estudiants.

L’acampada de la Universitat de Barcelona ha estat també amenaçada de ser desallotjada en els pròxims dies. En declaracions a Catalunya Ràdio, el rector, Joan Guàrdia, va advertir que en ser l’edifici històric col·legi electoral el pròxim 12 de maig, no s’oposaria al desallotjament en cas de sol·licitud de desallotjament.

Des de l’acampada s’ha reiterat que “estem aquí per defensar els drets democràtics de llibertat d’assemblea i expressió i no acceptem aquesta excusa perquè nostra campada, als jardins de l’edifici, no és cap impediment per desenvolupar la jornada electoral amb normalitat”.

Davant aquesta amenaça, “l’assemblea de l’acampada a la UB per Palestina va decidir ahir amb 200 persones continuar l’acampada tot i les amenaces de desallotjament, fent èmfasis a no voler interferir en el procés electoral i ser un moviment democràtic. Insistim, no volem interrompre el vot de la ciutadania. Fem una crida a la mobilització cap a l’acampada en els pròxims dies”.

Et pot interessar: Les estudiants que acampen per Palestina responen al Rector de la UB: "No pretenem interrompre la jornada electoral del 12 de maig i, per tant, no entendríem que ens desallotgessin"


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï