×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Jornades contra la repressió, cap a una coordinació estatal

Aquest cap de setmana passat es van celebrar les jornades antirepressives en les que van participar diferents col·lectius i organitzacions. La necessitat d'una coordinació estatal i permanent va recórrer els diferents tallers, debats i xerrades.

Ivan Vela

dimarts 10 de juliol de 2018
Facebook Twitter

Foto: Esquerra Diari

El divendres a la tarda, en un aula de l’edifici del rectorat de la Universitat de Barcelona, donava el tret de sortida les Jornades Contra la Repressió realitzades per la Plataforma 3 d’Octubre. Aquesta plataforma, conformada per diversos col·lectius i organitzacions, va preparar per a aquest cap de setmana unes jornades que van comptar amb xerrades, tallers i taules rodones amb integrants de tot l’Estat.

L’objectiu d’aquesta trobada era posar sobre la taula els casos més destacats de repressió de diferent índole i com s’havia donat resposta i configurat la solidaritat. El primer dia va estar reservat per a casos de repressió pel dret d’autodeterminació a Catalunya.

En aquesta taula del divendres titulada “La causa general contra l’autodeterminació” van estar presents Josep Lluís del Alcazar pel cas dels professors del col·legi Palau, Benet Salellas com a advocat d’Anna Gabriel, Tamara Carrasco, María Gordillo d’Hora Bruixa i 8 Mil Motius, Jordi Jordà de Bombers per la República i Andrés Bódalo sindicalista del SAT.

Les jornades van continuar el dissabte des de les 10:00 del matí a La Farinera del Clot amb una doble sessió. Al matí es van realitzar uns tallers que buscaven traçar primeres línies mestres de la plataforma i els següents passos a donar. A la tarda es van realitzar les taules temàtiques, xerrades on s’exposaven casos de repressió en diferents àmbits.

Durant els tallers del matí es van tractar diversos aspectes, entre ells la necessitat de la creació d’una coordinadora estatal antirepresiva i com dur-ho a terme i de com continuar amb les accions de la plataforma a curt termini.

En les taules de la tarda es van tractar els diferents eixos repressius: antirracisme i immigració, la justícia com a aparell repressiu, repressió sindical i l’Estat contra la llibertat d’expressió.

Un dels punts destacables de la taula de antirracisme i immigració, formada pels sindicats de manters de Madrid i Barcelona i la Tancada Inmigrant de Barcelona, va ser la necessitat d’incloure la lluita contra la llei d’estrangeria com a part de la lluita antirepresiva.

D’altra banda, la taula de repressió sindical va comptar amb representació de diferents lluites de Catalunya i amb la presència d’Andrés Bódalo (SAT) i Manolo Camaño (de la CUT Galiza).

A la taula de la justícia com a aparell repressiu -formada per represaliades de les operacions Pandora i Piñata contra el moviment anarquista, estudiants del "27 i més", Alerta Solidària i l’Espai Antiracista de Salt (Girona)- va destacar per la presència dels familiars dels joves de Altsasu. Van exposar un cas que per desgràcia coneixem molt bé, així com el context de fustigació de la Guàrdia Civil especialment als joves d’Euskal Herria.

Finalment, en la de l’Estat contra la llibertat d’expressió es van exposar els casos de Ramon Font, No Callarem, Pablo Hasél i la nostra companya Verónica Landa. Landa va aprofitar, a més, per fer una crida al fet que el moviment antirrepressiu teixeixi aliances amb les classe treballadora, la joventut, el moviment feminista i de dones i la població immigrant, per poder copejar a l’arrel de la repressió: el sistema capitalista i les seves institucions, i en el cas espanyol, el règim del 78.

Les jornades van finalitzar amb un acte de tancament en el qual es van posar en comú les diferents conclusions dels tallers i de les taules, així com es va emplaçar a continuar la coordinació contra la repressió a nivell estatal i a convocar una propera trobada de cara al setembre.


Facebook Twitter
IV Escola d'Estiu del CRT a Barcelona: idees per revolucionar el món

IV Escola d’Estiu del CRT a Barcelona: idees per revolucionar el món

El TEDH condemna Espanya per filtrar informació de jutges catalans vuit anys després

El TEDH condemna Espanya per filtrar informació de jutges catalans vuit anys després

Les administracions i els sindicats condemnen als interins al “joc de la cadira”

Les administracions i els sindicats condemnen als interins al “joc de la cadira”

Lluitem per imposar a la patronal del lleure un conveni millor

Lluitem per imposar a la patronal del lleure un conveni millor

Cimera de l'OTAN: la seva història guerrerista que deixa milers de morts i milions de desplaçats

Cimera de l’OTAN: la seva història guerrerista que deixa milers de morts i milions de desplaçats

Combat a la immigració, Ceuta i Melilla: l'agenda de l'imperialisme espanyol per la cimera de l'OTAN

Combat a la immigració, Ceuta i Melilla: l’agenda de l’imperialisme espanyol per la cimera de l’OTAN

37 migrants morts a Melilla i Sánchez felicita la gendarmeria marroquina per "obstinar-se a fons"

37 migrants morts a Melilla i Sánchez felicita la gendarmeria marroquina per "obstinar-se a fons"

Tres motius per manifestar-se contra l'OTAN amb una política independent

Tres motius per manifestar-se contra l’OTAN amb una política independent