×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Jesus, vetllador: "Es importante que el Lleure participe de la huelga y sea parte de Educación"

Entrevistem a Jesús en la manifestació fins al Parlament, durant el primer dia de vaga d'Educació i Sanitat. És treballador del Lleure com a vetllador de l'empresa SAMU, que ha subrogat a 600 treballadores i treballadors, sense respectar les condicions laborals i sense de pagar els sous.

Veus Obreres

dimecres 25 de gener
Facebook Twitter

Avui va començar la jornada de vaga de Educació i Santitat a Catalunya. Vam parlar amb el Jesús, afiliat a CGT Ensenyament, treballador com a vetllador de l’empresa SAMU.

El lleure també anem a la vaga! 25 i 26 de gener. Vaga Educació i Sanitat en defensa dels serveis públics

Com ens explica Jesús, "La situación del lleure no está siendo buena, con las ratios y demás. A parte los vetlladores de educación no estamos recibiendo las horas estipuladas, un salario precario. No tenemos oportunidad de nada y estamos sufriendo una detrás de otra."

SAMU és una empresa més de les que contracta la Generalitat pel servei del Lleure, un servei esencial que está externalitzat, deixant a millers de treballadores en situació de precarietat, "Por ejemplo, la experiencia con SAMU es cada vez peor porque no tenemos salario fijo. Nos lo cambian cada vez. Nos deben dinero. No tenemos ni contrato ni nada. No sabemos nada. Es como si fuera una empresa fantasma.", denuncia Jesús.

El sector del Lleure, invisibilitzat pels governs I la Generalitat, ha estat convocat a la vaga educativa pel sindicat CGT Ensenyament, del sector Lleure CGT, "Es importante que el lleure participe de la huelga de educación y sanidad. El lleure tiene que formar parte de educación. No puede ser que estemos con contratos precarios, con empresas que ni sabemos quienes son", continúa Jesús.

"Ya es hora de que el govern de la Generalitat y el departament d’Educació ponga medios para la internalización. Hay mucha gente que trabaja como vetlladors, como es mi caso, que estamos en situación de vulnerabilidad y tenemos que ir a pedir alimentos. No podemos estar así.", sentencia Jesús.

Com plantejen les treballadores i treballadors del Lleure CGT, la llista de greuges de les treballadores del lleure educatiu és llarga. Davant això fan una crida a la vaga i a l’organització per les seves reivindicacions:

– Per la fi de l’extarnalització. La nostra tasca és primordial i cal que sigui un servei públic i deixi d’estar en mans privades.

– Per una pujada salarial immediata d’acord amb la pujada e l’IPC. L’1’5% pactat amb alguns sindicats és una vergonya i ens condemna a la precarietat.

– Per unes jornades dignes: 18h setmanals als menjadors i extraescolars i 25h setmanals per a atenció a NEES.

– Per que la Generalitat, el Department d’Educació i els Ajuntaments es responsabilitzin de les licitacions. Mentre no s’interlatzin els serveis és imprescindible que les institucions públiques fiscalitzin no només el bon funcionament d’aquest sinó del compliment d’unes condicions laborals dignes per a les i els treballadors del lleure.

– Per una auditoria dels pagament de les hores del setembre i el pagament de la diferència.

– Per una escola realment inclusiva: les aules no ho són tot! Reivindiquem que hi hagi acompanyament a l’alumnat amb NEES als espais d’educació no formal. Cal doncs més finançament i que el departament apliquila llei.

– Perquè les empreses del lleure compleixin el conveni que han signat i que n’ampliin els drets bàsics quan abans.

– Perquè se’ns reconeguin les tasques i les categories, i per tornar a tenir el complement d’antiguitat.

Posem les nostres pàgines al servei de difondre la lluita i organització en els centres de treball i els barris. Escriu les teves denùncies, lluites, informacions i opinions: https://t.co/S4Rryet1UA

Et pot interessar: Vaga Educació i Sanitat


Facebook Twitter

Veus Obreres

Segueix-lo a Twitter

@EsquerraDiari

Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"