×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Vaga Educació i Sanitat | Milers de persones clamen contra la precarietat i la degradació dels serveis públics

Milers de treballadores dels sectors de Sanitat i Educació s'han manifestat avui en la primera jornada de vaga en defensa dels serveis públics i contra la precarietat i les retallades del govern català.

EsquerraDiari.cat

dimecres 25 de gener
Facebook Twitter

Gairebé 20.000 persones s’han manifestat aquest dimecres pels carrers de Barcelona en la primera jornada de vagues a la que han convocat els sectors de l’Educació i la Sanitat públiques (aquest últim només per al dia 25) i que continuarà demà amb noves accions descentralitzades de la comunitat educativa arran de tot el territori català.

La jornada d’avui ha començat a primera hora del matí amb piquets informatius a la plaça dels Països Catalans i a Drassanes per part de personal educatiu i sanitari, i del sector d’interines i interins respectivament. A més, més tard també s’han sumat també una columna que ha sortit des de l’Hospital Clínic de Barcelona amb metges, infermeres i demés personal sanitari.

A les 11 del matí han convergit totes les columnes i piquets a plaça Sant Jaume, des d’on minuts després començava la manifestació unitària entre personal sanitari i la comunitat educativa, juntament amb organitzacions estudiantils com el Sindicat d’Estudiants, el SEPC i Contracorrent, les quals també convocaven i feien una crida a sumar-s’hi. La manifestació ha acabat a les portes del Parlament de Catalunya al crit de "Sense sanitat estem morts i sense educació no hi ha futur".

Per altra banda, el sindicat Metges de Catalunya convocava també a una manifestació que tenia el seu inici davant el departament de Salut i que ha reunit a més de 7.000 facultatius.

La jornada d’avui, és una bona represa de les jornades històriques de la comunitat educativa de l’any passat i de la taula sindical de sanitat del 2021. No obstant, per torcar-li el braç a les polítiques precaritzadores i de pauperització dels serveis públics dels diferents departaments i el govern de la Generalitat, és necessari retornar a la coordinació exemplar de les vagues de l’any passat.

Et pot interessar: Cinc claus de la vaga catalana d’educació i sanitat

Com a expemple, era fonamental que la Taula Sindical de Sanitat no cedís a les amenaces de la patronal sanitària d’impugnar la convocatòria dels sindicats (diferent, per altra banda, de la de Metges de Catalunya) per un defecte de forma, i no desconvocar en cap cas.

Davant les pressions mercantils de la patronal és important que els sindicats de base s’hi oposin frontalment i no pas desconvocar preventivament a l’espera d’una possible anul·lació judicial. I en cas de que així fos, reprendre amb més força que mai la defensa de milers de treballadores i treballadors dels sectors sanitaris enfront dels atacs conjunts entre govern, patronal i justícia.

D’altra banda, és necessari també reprendre amb més força les assemblees auto-organitzades que es van fer en molts centres educatius els dies previs a les jornades de vaga educativa de l’any passat, així com enfortir-les i estendre-les. Coordinant-les entre els diferents sectors de tota la comunitat educativa i la sanitat.

Els sindicats, especialment des de l’esquerra sindical i que tenen un pes molt important en els sectors, tenen la responsabilitat de promoure i posar a disposició tots els seus recursos per enfortir un procés d’autoorganització així, que seria a més el millor antídot contra possibles maniobres de desgast, divisió o acord a la baixa signat a esquena de les i els vaguistes que vulguin portar endavant les cúpules dels sindicats de la concertació o corporatius. Aquesta és, sens dubte, la millor forma per acabar amb una dècada de retallades i la degradació dels serveis públics.

També pots llegir: Vaga 25 i 26 de gener: contra l’empobriment de la classe treballadora i la degradació dels serveis públics!


Facebook Twitter
Sindicalistes per l'Amnistia Total

Sindicalistes per l’Amnistia Total

28S: El dret a l'avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

28S: El dret a l’avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l'u d'octubre

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l’u d’octubre

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s'equivoquen i voten No a Feijóo

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s’equivoquen i voten No a Feijóo

La dreta espanyolista es mobilitza contra l'amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

La dreta espanyolista es mobilitza contra l’amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya