×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Fotogaleria: no hi ha solució a la crisi dels desnonaments sense expropiar als grans tenidors

La Mimi i la seva família, juntament amb difetents col·lectius, aconseguien aturar el desnonament que els amenaçava en deixar-los sense sostre. No obstant, sense l'expropiació dels grans tenidors de pisos i la banca no serà possible acabar amb aquest problema social.

Arsen Sabaté

Victor Cabo

dimecres 28 de juliol de 2021
Facebook Twitter

Imatge: La Mimi esperant la comitiva judicial que va acabar per abortar l’execució dels desnonament de la seva familia aquest dimarts pet falta d’efectius policials. Més abaix es pot apreciar diferents persones que volien impedir el llançament. @victorcabophoto

Finalment ahir el desnonament del barri de Sants de la Mimi i la seva família, on hi viuen des de fa més de dos anys, es va poder parar amb el suport de membres del grup d’habitatge de sants, del sindicat de llogateres, algunes periodistes com els d’Esquerra Diari i veïnes del barri.

“Tinc angoixa constant, una malaltia, medicació, no puc dormir per les nits. No em poden fer passar per això, hauria de ser il·legal, així estic vivint des de fa mesos”. Amb aquestes paraules ens explicava la situació el passat dijous en una roda de premsa en la que explicava la seva situació i es formava a tota velocitat una xarxa per impedir el desnonament de la família.

La Mimi en una roda de premsa del passat dijous explicant la seva situació. @victorcabophoto

La Mimi s’eixugava les llàgrimes mentre denunciava la injusta situació que està vivint. Els demés estàvem drets al voltant de la taula on, asseguda ens compartia els seus sentiments més sincers i humans. Una veu forta i trencada mostrava alhora la ràbia i el dolor que sent, mentre els assistents en silenci érem travessats per les seves paraules.

La Mimi esperant la comitiva judicial el passat dimarts. @victorcabophoto

Això era la setmana passada, i ahir, la comitiva judicial encarregada de l’execució comunicava que no podia procedir per falta d’efectius policals. Era un primera victòria, però a partir de setembre el desnonament es pot efectuar amb data oberta, és a dir, el jutjat pot comunicar en qualsevol moment sense notificar l’execució en data i hora.

Imatges de la Mimi agraint el recolzament dels col·lectius en suport. @victorcabophoto

La Mimi ensenyant el document judicial que acredita que el desnonament de la seva família no ha sigut executat. @victorcabophoto

Ahir, per altra banda, quedava palès que la moratòria dels desnonaments que conclou el pròxim més d’agost per part del govern de Pedro Sánchez i Unidas Podemos, és paper mullat, ja que, tot i que el de la Mimi es va poder parar momentaneament, cada dia en són desenes els que s’acaben executant i dexant a famílies senceres sense sostre i en la més absoluta pobresa. I a partir del mes de setembre s’esperen més de 70.000 execusions acumulades durant aquests últims mesos per part del "govern més progressista de la història".

La Mimi rep una insignificant prestació de 350€ mensuals per la seva discapacitat de segon grau. Té dues filles, una major de 18 anys pluriocupada amb dues feines i que les combina amb estudis universitaris. La menor que també pateix una discapacitat rep assistència d’una vetlladora i educació especial a l’escola del barri.

que com ella mateixa denunciava, el gos pigall “no és una mascota, és part de mi, una extensió del meu braç i gràcies a aquest puc desenvolupar-me, i m’aporta seguretat davant les dificultats”.

Per seguir el problema habitacional: Els desnonaments i la pobresa es disparen durant la pandèmia malgrat els anuncis del govern “progre”

Per altra banda, l’Ajuntament d’Ada Colau, ha presentat una alternativa de reubicació habitacional novament inadequada, incoherent, i absurda. En aquest sentit, el manifest presentat durant la roda de premsa del passat dijous, exigeix una nova alternativa ajustada a les necessitats existents i sense aquest caràcter furtiu i expropiador.

I és que el govern municipal de Colau oferia com alternativa una residència per a majors de divuit anys a la Mimi i la seva filla menor d’edat, i en la que les mascotes estan prohibides. En aquest sentit, la mateixa Mimi denunciava que el seu gos pigall “no és una mascota, és part de mi, una extensió del meu braç i gràcies a aquest puc desenvolupar-me, i m’aporta seguretat davant les dificultats”.

Per altra banda, l’Ajuntament de Colau oferia temporalment allotjament a la parella de la Mimi i a la filla gran en un altra espai, o com a útlima alternativa que la filla major d’edat acabés amb la familia de la seva parella.

De fet, és a totes llums insuficient que la política dels comuns no passi d’oferir una solució habitacional temporal i molt per sota de les necessitats de cadascú, i a sobre separant als membres de la família. I tenint en compte també que després d’unes setmanes o mesos el problema acaba agreujant-se encara més.

De la mateixa forma, és insuficient tambe que per acabar amb la crisi dels desnoaments i l’habitatge social que el Govern de la Generalitat tingui els gest, més bé discursiu, de que la Brigada Mòbil no continuï actuant en els mateixos desnonaments, ja que, tot i que sigui, sota el mantell de l’ARRO i una denominació més acord amb el pacte entre la CUP i ERC es seguiran acompanyant els desnonaments per part dels Mossos, i quan no, repirmint també el col·lectius que tracten d’impedir-los.

Et pot interessar: L’acord ERC-CUP és lletra morta abans de començar, però hi haurà sí a Aragonés dels cupaires

Sens dubte, no hi ha altra solució que expropiar els grans tenidors d’habitatge i la banca, impulsant alhora que és lluita per imposar un parc habitacional efectiu a preus baixos d’acord amb les necessitats socials.

Mesures més de fons i que vagin en direcció a acabar amb els interessos capitalitstes que no tenen cap tipus de mirament en deixar a milers de famílies al carrer. Polítques ben llunys d’un Ajuntament i la Generalitat que no es proposen enfrontar-se als grans lobbies immobiliaris, els quals són els principals responsables i beneficiaris d’aquesta crisi habitacional.

També pots llegir: Un pas endavant que necessitarà de l’expropiació dels capitalistes per a resoldre el problema habitacional

I també: El Govern "progressista” recorrerà la Llei de lloguers catalana


Facebook Twitter

Arsen Sabaté

Editor d'Esquerra Diari.

Barcelona | @ArsenSabate


Victor Cabo

Fotoperiodista | @victorcabophoto

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”