×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Govern "progressista” recorrerà la Llei de lloguers catalana

El Govern central aprovarà segurament aquest dimarts el recurs contra la Llei que regula els lloguers a Catalunya per inconstitucional. Una nova ingerència anti-social de l’Estat enfront l'autonomia catalana. El Tribunal Constitucional serà el que finalment acabarà tombant la Llei.

Arsen Sabaté

dilluns 14 de juny de 2021
Facebook Twitter

El Consejo de Ministros aprovarà quasi amb tota seguretat aquest dimarts el recurs contra la Llei catalana de Lloguers que es presentarà al Tribunal Constitucional.

Així ho feia saber aquest migdia el ministre de Transports, José Luís Ábalos, en dir que "no hi ha altra alternativa davant les evidències de suposada inconstitucionalitat", referint-se a la llei aprovada el passat mes de setembre en el Parlament de Catalunya. Una iniciativa que partia del Sindicat de Llogateres i va sortir endavant amb l’acord d’ERC, JxCat, la CUP i els Comuns.

Malgrat els límits d’aquesta llei, el recurs presentat pel Govern "més progressista de la història" serà una mesura més anti-social per a que la classe treballadora tingui que seguir pagant preus abusius i milers més de families es vegin en el drama de ser desnodades.

I en el mateix sentit, el recurs del Govern central i la sentència del TC no deixa de ser una nova ingerència de l’Estat espanyol contra l’autonomia catalana que porta anys intervinguda per la Judicatura, un fet més contra el poble català i les seves aspiracions.

Ábalos ha dit també que "el dret a l’habitatge, per a garantir-lo, passa per fer-ho d’acord amb la llei i no fora d’aquesta". No obstant, ha volgut "matisar" que "no en demanaran la suspensió automàtica" i que sigui el Constitucional el que sentenciï.

El ministre i també secretari d’organització del PSOE ha manifestat alhora que la mesura de no suspendre la llei automàticament és "tot un gest important".

No li falta raó a Ábalos, aquesta mesura es tot un gest cap a la tornada a la normalitat autonòmica de Catalunya entre el "Govern més progressista de la història" del PSOE y Unidas Podemos, juntament amb el nou Govern de la Generalitat de Pere Aragonès i amb ERC al capdavant.

En aquest sentit, Gabriel Rufián, portaveu d’ERC al Congreso de los Diputados, ha piulat a la xarxa social de Twitter que "finalment el Govern central no tombarà la Llei de regulació dels lloguers aprovada a Catalunya". Una autèntica rentada de cara de l’enèsima maniobra de l’Estat contra l’auto-govern. I és clar, tampoc li falta raó a Rufián, doncs no serà ni més ni menys que el Constitucional el que l’acabi tombant.

Les paraules de Rufián són, sens dubte, tot un altra gest cap als seus "socis" del Govern central, blanquejant el fet que el PSOE no suspengui immediatament la Llei de regulació.

En aquesta línia s’expressava també a Twitter Xavier Pellicer, portaveu de la CUP al Parlament de Catalunya, en dir que "el Govern central presentarà el recurs igualment".

El Govern central necessita del suport d’ERC per a aprovar el pressupostos i tenir un final de legislatura assegurat. El indults als presos polítics sobiranistes, i tota una sèrie de gestos cap a ERC i el Govern d’Aragonès, com és el d’avui, tot i que no es pot ni agafar amb pinces, és tot allò necessari perque els partits de la burgesia puguin seguir el seu full de ruta marcat en aquesta legislatura i que no és cap altra que la tornada a l’autonomisme.

A partir de les 18 hores d’aquesta tarda estan programades numeroses concentracions a Barcelona i diferents ciutats de Catalunya davant les seus del PSC, així com també a Madrid davant la seu del PSOE, en les que el Sindicat de Llogateres fa una crida a impedir que finalment el recurs pugui tirar endavant.

Et pot interessar: Restauració autonòmica a Catalunya, fons europeus i l’ajust que ve

També pots llegir: Un pas endavant que necessitarà de l’expropiació dels capitalistes per a resoldre el problema habitacional


Facebook Twitter

Arsen Sabaté

Editor d'Esquerra Diari.

Barcelona | @ArsenSabate

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

L'ANC convoca a una manifestació davant l'ampliació del delicte de desordres greus

L’ANC convoca a una manifestació davant l’ampliació del delicte de desordres greus

CGT Catalunya: "Més repressió a la protesta a canvi d'eliminar la sedició"

CGT Catalunya: "Més repressió a la protesta a canvi d’eliminar la sedició"

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d'habitatge

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d’habitatge

El govern s'assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

El govern s’assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

Rècord d'encariment de la cistella de la compra a l'octubre amb una alça de preus del 15%

Rècord d’encariment de la cistella de la compra a l’octubre amb una alça de preus del 15%

La reforma del delicte de malversació podria afavorir a condemnats pels casos ERE, Noos i Gürtel

La reforma del delicte de malversació podria afavorir a condemnats pels casos ERE, Noos i Gürtel