×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Florentino Pérez exigeix indemnitzacions per les pèrdues pels avis morts

L'empresa Clece de Florentino Pérez exigeig una compensació econòmica a l'Estat per la disminució d'ingresos durant el coronavirus a les residències que gestiona. Els voltors volen fer negocia amb els nostres avis i àvies.

Arsen Sabaté

divendres 22 de maig de 2020
Facebook Twitter

L’empresa Clece, dedicada a gestionar residències de gent gran, entre altres serveis, exigeix compensacions econòmiques a les administracions per la disminució d’ingressos a causa de la pandèmia i les morts d’avis i àvies afectats pel coronavirus.

L’empresa, filial d’ACS, una de les companyies capdavanteres de l’Ibex35 i presidida per Florentino Pérez, pretén així fer negoci sobre les milers de morts d’un dels sectors de la població que més han sofert la Covid-19 com és la gent gran. Com si els nostres avis i àvies fossin mera mercaderia.

No obstant, no sorprèn que Florentino Pérez posi les seves arpes capitalistes sobre aquest sector aprofitant la crisi sanitària per a treure més beneficis per al seu conglomerat d’empreses. En aquest sentit, fa unes setmanes ell mateix exigia al Govern una altra indemnització per la caiguda de trànsit a les autopistes a causa de l’Estat d’alarma.

Et pot interessar: Florentino Pérez exigeix al govern una indemnització per la caiguda de trànsit a les autopistes

Des de Clece asseguren que "els costos derivats de la crisi sanitària s’han elevat a més de 7 milions d’euros des de l’inici de la pandèmia", en quan a la part que pertoca de les residències.

Es calcula que en el conjunt de l’Estat espanyol un 71% de les residències són privades, un total de 3844 centres, els quals, una gran part són gestionades per empreses com la de Florentino Pérez. Però Clece, o més aviat ACS, no és l’única gran companyia que va veure un escletxa per a pastar fortuna, tal com explica
Joe Molina en aquest article.

Empreses com DomusVi, Orpea, Amavir, Ballesol, Sacyr o la mateixa Clece abans esmentada són les principals companyies que controlen el sector de les residències, conformant un complex entramat financer amb la finalitat de presentar suculents beneficis a costa d’una baixa qualitat en un dels serveis més essencials, i aprofundida de manera exponencial durant aquest mesos de pandèmia.

Et pot interessar: Els nostres avis i àvies, negoci dels voltors

A més, l’enriquiment d’aquestes empreses passa també per una situació de precarietat laboral de les auxiliars i demés treballadores. Amb plantilles reduïdes al mínim en els moments de major càrrega de treball com són les higienes i amb tasques que no pertoquen als auxiliars com l’atenció més cognitiva cap als residents o el servei de bugaderia. Mentre, els empresaris s’emporten els seus bons calerons que paguen les families per necessitats tant bàsqiues com el dret a l’atenció dels més grans. Una situació de precarietat que, amb l’emergència del Coronavirus, s’ha multiplicat per mil degut a la gran quantitat de baixes que han sofert els profesionals sanitaris de les residències.

Et pot interessar: Diari d’una auxiliar de residència en temps d’Estat d’alarma

Enfront això, avui és més necessari que mai lluitar perquè totes les residències privades passin a ser part d’una xarxa de residències públiques i gratuïtes sota controls de les treballadores i treballadors i familiars de residents. Perque les nostres vides valen més que els seus beneficis.


Facebook Twitter
La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La borbonada de la setmana

La borbonada de la setmana

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l'escola Folch i Torres!

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l’escola Folch i Torres!

Borbó i compte nou: Juan Carlos de tornada a Espanya

Borbó i compte nou: Juan Carlos de tornada a Espanya