×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Els treballadors de l’Ensenyament de Madrid anuncien vaga i mobilitzacions a l’inici de curs

Diferents sindicats i col·lectius de treballadors de l'ensenyament anuncien mobilitzacions i vaga al setembre davant la falta de personal, recursos, espais i planificació per al nou curs escolar.

Clara Mallo

dimecres 8 de juliol de 2020
Facebook Twitter

El Sindicat de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament de Madrid (STEM) anunciava aquesta setmana la decisió adoptada per l’assemblea de treballadors d’aquest sindicat de convocar vaga a l’educació madrilenya a l’inici del curs que ve. Marea Verda també publicava un comunicat en el qual exposava que si l’Administració no responia davant les demandes dels treballadors de l’Ensenyament aquests respondrien “de manera contundent, sense descartar la vaga”. Un altre comunicat publicat aquesta setmana, en aquest cas signat de manera conjunta per CCOO, UGT, CGT i STEM, anunciava que si no es reorienten les polítiques de la Conselleria de l’Educació de la Comunitat de Madrid, “això provocarà intenses i contínues mobilitzacions a partir de l’inici de curs”.

Com denuncien els treballadors d’aquests col·lectius i sindicats el final d’aquest curs marcat per la COVID-19 s’ha desenvolupat en condicions molt difícils, agreujada tota aquesta situació per la prèvia falta de recursos materials i personals, pel caos organitzatiu i per la incapacitat de gestió de la Conselleria d’Educació que ha centrat els seus esforços a continuar avançant en la privatització de l’Educació Pública.

Prenent l’etiqueta #*SobranLosMotivos els treballadors de l’Ensenyament denuncien la situació en la qual es troba l’Educació Pública després d’anys de retallades i la necessitat de barallar en contra de les polítiques privatitzadores que són la tònica general en els últims anys. La comunitat de Madrid actualment inverteix per estudiant un 21% menys que en 2009 qüestió que anuncia una situació en la qual els treballadors i professors notaran la manca de les eines i recursos per a poder desenvolupar la seva labor docent en el pròxim curs, alguna cosa que continuarà afectant amb més duresa als estudiants amb menys recursos.

Però no es tracta d’una situació particular Comunitat de Madrid. La crisi *destada per la COVID-19 ha deixat veure les pitjors conseqüències les *politicas de retallades i privatització generalitzades en la xarxa d’Educació Pública en tot l’Estat. Una situació a la qual s’arriba a conseqüència d’una lògica privatitzadora per part de les institucions.

Com denuncien els treballadors de l’Educació, la lògica privatitzadora lluny de revertir-se en l’actual situació tendeix a aguditzar-se. Actualment la concertada s’emporta 6.000 milions cada any mentre l’educació pública està *desfinanciada i davant ala nova situació està lògica es manté. La Comissió per a la Reconstrucció encara que en un primer moment establien que els fons extra per a educació es destinarien únicament a l’educació ràpid la ministra Isabel *Celaá va aclarir que realment es repartiran entre concertada i pública “de manera equitativa”. Així, el Govern del PSOE i *UP continua incrementant els ingressos de l’educació concertada mentre en l’educació pública es mantenen les polítiques d’austeritat.

Et pot interessar: La concertada s’emporta 6.000 milions cada any mentre l’educació pública està desfinanciada

.

Els diferents col·lectius i sindicats de treballadors de l’ensenyament continuen organitzant-se per a donar resposta a la situació en l’entrada del nou curs. Al llarg d’aquest mes de juliol segueixen realitzant-se assemblees, moltes d’elles virtuals, per a organitzar un pla de lluita que posi en el centre la defensa de l’Educació Pública. Una baralla que inevitablement haurà de confluir amb la lluita per una Sanitat Pública i contra tots els atacs que des del Govern i les patronals es dirigeixen vers a les i els treballadors i sectors populars.

Front les polítiques del Govern Central i els diferents Governs Autonòmics que afavoreixen a l’educació i sanitat privada i concertada en detriment de la pública i que dedica tots els seus esforços a rescatar a les grans empreses enmig de la crisi, cal coordinar les lluites per a barallar perquè en aquesta ocasió la crisi la paguin els capitalistes.


Facebook Twitter

Clara Mallo

Nació en Zaragoza en 1989. Historiadora del Arte y Máster en Cultura Contemporánea: Literatura, Instituciones Artísticas y Comunicación Cultural por la Universidad Complutense de Madrid. Escribe sobre cultura y sociedad en Izquierda Diario.

Madrid | @ClaraMallo

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”