Societat

Els contagis creixen amb força a tot l’Estat: més de 30.000 només el cap de setmana

El coronavirus continua creixent amb força en tot l'Estat espanyol i aquest cap de setmana va deixar 168 morts i 30.663 nous contagis, segons les últimes dades oficials. Un terç d'ells concentrats a Madrid (11.991 des del divendres), on aquest dilluns van entrar en vigor les noves restriccions imposades pel Govern d'Isabel Díaz Ayuso, amb el suport de Pedro Sánchez. En total, des de l'inici de pandèmia, hi ha hagut ja gairebé 700 mil infeccions i més de 30 mil morts.

dijous 24 de setembre de 2020| edició del dia

En general, l’Estat espanyol està experimentant "un increment claríssim de casos" de covid, encara que no totes les regions estan en la mateixa fase d’extensió dels contagis, va reconèixer aquest dilluns en roda de premsa Fernando Simón.

L’epidemiòleg, portaveu sanitari del Govern central, va assegurar que aquest augment de casos pot denominar-se "segona ona", però va incidir en què no totes les comunitats autònomes espanyoles estan en la mateixa fase, ja que algunes registren descensos de casos.

No és el cas de Madrid, amb 6,6 milions d’habitants, que és la regió més afectada per aquesta segona ona de coronavirus i els seus contagis dupliquen a la mitjana nacional. Després de Madrid, les regions que major nombre de contagis concentren són el País Basc, amb 368, i Navarra, amb 362.

Enfront d’una nova onada de contagis de Covid, les mesures que prenen les administracions estan centrades en les restriccions i el desplegament de forces repressives, com el confinament segregacionista impost per Díaz Ayuso a Madrid en els principals barris obrers i populars, avalat pel Govern nacional, en comptes de destinar tots els recursos necessaris per a enfortir la sanitat pública que són vitals per a enfrontar aquest segon round de la pandèmia.

És necessari exigir als sindicats un pla de lluita per a imposar un pla d’emergència obrer i popular, que afecti els guanys i privilegis dels capitalistes, per a plantar cara a la crisi sanitària i social.

Et pot interessar: Confinament de barris obrers a Madrid: Ayuso rep el suport de Sánchez
temes relacionats

Pandèmia   /    Isabel Díaz Ayuso   /    #Covid-19   /    Madrid   /    Societat

Comentaris

Comentar