Catalunya

CATALUNYA

Els Mossos reprimeixen les concentracions de #RecuperemElsCarrerrs

Els Mossos d'Esquadra han reprimit aquesta tarda diferents concentracions del moviment #RecuperemElsCarrers en defensa dels drets democràtics i contra les musures dels governs central i català dirigides a fer pagar la crisi a la classe treballadora.

dimarts 19 de maig de 2020| edició del dia

Foto: Esquerra Diari

Els Mossos d’Esquadra han impedit aquesta tarda diferents concentracions del moviment #RecuperemElsCarrers, executant numeroses identificacions i detencions.

Aquesta tarda es donava el tret de sortida a les concentracions a diferents barris de Barcelona sota el lema #RecuperemElsCarrers i #LaVidaAbansQueElCapital, en defensa dels drets democràtics i contra les mesures dels governs central i català dirigides a rescatar a la patronal i els grans empresaris de la crisi històrica que suposa la pandèmia de la Covid. Unes qüestions que s’han intensificat amb l’entrada en vigor de l’Estat d’alarma.

Et pot interessar: #RecuperemElsCarrers: mobilitzem-nos contra la "nova normalitat" que ens volen imposar

Així ho manifestava la nostra companya Verónica Landa just abans que comencés la concentració a la Plaça de la Vila a Gràcia, denunciant que d’ençà el Govern del PSOE i UnidasPodemos es va posar al capdavant de la gestió de la crisi els ve patint una profundització de la militarització als carrers, a més de l’escapçament de les llibertats democràtiques.

Per altra banda, des de l’inici de l’Estat d’alarma, com informa Landa, les mesures aprovades pels governs central i català venen aplanant el camí per a fer pagar la crisi económica que ve al conjunt de la classe treballadora i els sectors popular.

Exemple d’això és la resistència dels treballadors i treballadores de la planta de Nissan i que ja porten més de dues setmanes en vaga lluitant pels seus llocs de treball.

Et pot interessar:Tot el suport a la vaga dels treballadors de Nissan! Davant les amenaces de tancament, ocupació i nacionalització sota el control dels seus treballadors

No obstant, poc després d’iniciar-se la concentració els Mossos d’Esquadra han començat a encapsular als manifestants fins al punt que han produït nombroses identificacions i detencions.

La repressió del cos policial depenent del Govern de Quim Torra ha procedit de la mateixa forma a altres punt de la ciutat on també es celebraven sengles concentracions. Impedint amb amenaçes el dret a la manifestació en indrets com la Plaça Orfila de Sant Aandreu.

I el mateix ha passat també a la Plaça Emili Vendrell del Raval, on els antiavalots dels Mossos han torant a reprimir.

Sens dubte, l’actuació policial d’aquesta tarda deixa palesa que la militarització que, no només els cossos policials del Govern central, sino també els autonòmics i municipal segueixen al peu de la lletra la consigna de militaritzar els carrers a tota costa i en especial enfront els sectors més popular com son les persones migrants o la classe treballadora en el seu conjunt.

Evidentment, era una altra farsa més, com no podria ser d’una altra manera, els discursos de Miquel Buch que a Catalunya hi ha dret a manifestació i llibertat d’expressió. Per part seva, l’esquerra independentista ha publicat un comunicat denunciant al Govern català enfront de la repressió del dilluns.

Tot i així, les concentracions de #RecuperemElsCarrers no han fet més que començar i s’anirán celebrant setmanalment en defensa dels drets democtàtics i contra les mesures que pretenen fer pagar la crisi a la classe treballadora.
temes relacionats

Crisi coronavirus   /    #Covid-19   /    #Coronavirus   /    Repressió Catalunya   /    Catalunya   /    Repressió policial   /    Mobilitzacions   /    Política Estat espanyol   /    Repressió   /    Societat

Comentaris

Comentar