Repressió

ESTAT D'ALARMA

#RecuperemElsCarrers: mobilitzem-nos contra la "nova normalitat" que ens volen imposar

El moviment #RecuperemElsCarrers impulsa mobilitzacions contra les mesures del Govern que a través de l'Estat d'alarma no fa més que profunditzar en les retallades de llibertats i facilitar que la classe treballdora acabi pagant aquesta crisi, com és el cas dels treballadors de la planta de Nissan que ja porten dues setmanes en vaga.

dimarts 19 de maig de 2020| edici� del dia

A continuació publiquem el comunicat de #RecuperemElsCarrers en el que fa una crida a concentrar-se cada dimarts a les 20 hores.

Els barris, pobles i viles hem decidit recuperar els carrers!

Canviem els balcons per les places: baixem les pancartes i cassoles als carrers! Ja no hi ha volta de full. Mobilitzem-nos contra la ‘nova normalitat’ que ens volen imposar.

La crisi sanitària de la pandèmia per la COVID-19 ha comportat una nova crisi social sobre la classe treballadora –especialment sobre les dones i les migrades–, i la resposta dels governs ha estat control social i rescat dels grans capitals abans que les persones. Però aquesta crisi no la pagarem.

Hem comprovat tristament que retallar en sanitat mata. Que l’externalització dels serveis públics només comporta la seva degradació. Però que quedi ben clar: les nostres vides valen més que els seus beneficis.

Reivindiquem el dret a protestar i a mobilitzar-nos als barris, pobles i ciutats. És imprescindible assenyalar els culpables, respondre als abusos dels governs i alçar la veu per defensar la vida abans que el capital.

En aquest mateix sentit, es important remarcar també que les mesures dels governs centrals i català van en direcció a rescatar a les grans empreses i l’Ibex35, fent pagar tots els costos d’aquesta crisi històrica novament a la classe treballadora, tal com és el cas de Nissan.

Contra els plans de l’empresa de xapar aprofitant la crisi de la Covid, els treballadors i treballadores de les plantes de Montcada i Reixach i la Zona Franca porten més de dues setmanes en vaga. Demostrant que, avui més que mai, la mobilització i la lluita organitzada és l’unica forma de plantar cara als interesos capitalistes de la patronal i el Govern de PSOE i Unidas Podemos.

Et pot interessar: Tot el suport a la vaga dels treballadors de Nissan! Davant les amenaces de tancament, ocupació i nacionalització sota el control dels seus treballadors

Sens dubte, enfront d’una dreta a la ofensiva que surt als carrers protestant davant un govern “progressista” que aplica un nou recat als capitalistes, cal impulsar una esquerra rupturista que prengui els carrers i els centres de treball com a única alternativa al mal menor per evitar mals majors.

I també pots llegir: La dreta està prenent els carrers, qui se la està regalant?

Pots llegir el manifest de #RecuperemElsCarrers sencer aquí.
temes relacionats

#RecuperemElsCarrers   /    Crisi coronavirus   /    #Covid-19   /    Repressió    /    #Coronavirus   /    Catalunya   /    Mobilitzacions   /    Política Estat espanyol   /    Barcelona   /    Societat

Comentaris

Comentar