Internacional

CRISI MONARQUIA

Els Fanjul: així és la família d’esclavistes que acull a Joan Carles I

Comencem a conèixer detalls sobre la família d'esclavistes que acollirà a Joan Carles I a República Dominicana. Els Fanjul es van fer rics a Cuba amb la Canya de Sucre i avui continuen pastant fortuna amb l'explotació de bracers en diferents països què més sabem sobre ells?

dijous 6 d’agost de 2020| edició del dia

Dilluns passat vam conèixer la notícia que el Rei Joan Carles I canviarà la seva residència a República Dominicana. Una decisió que respon un intent de salvar la Corona de Felip VI davant els últims escàndols de corrupció que esquitxen directament a la figura de l’emèrit.

Et pot interessar: La Casa Reial solta llast i anuncia que Joan Carles I abandonarà el país

A poques hores de saltar la notícia s’han anat destapant alguns detalls de la seva fugida i retir com la urbanització de viles de luxe en la qual residirà o el nom de la família que li ha ofert aquesta residència i la vinculació de l’emèrit amb ella.

En un detallat fil en Twitter Álvaro Piégalo @AlvaroPielago tracta de revelar la història d’aquesta família. El fil mostra com els Fanjul han fet una enorme fortuna a costa d’esclavitud i explotació. Aquesta família d’origen espanyol es va enriquir enormement amb el cultiu de Canya de Sucre, primer a Cuba, i després de la revolució, en altres països. Va aixecar la seva fortuna a cop d’esclavisme i explotació.

La viculación de l’emèrit amb aquesta família no és casual. La germana de l’àvia d’aquests empresaris era Edelmira Sampedro, dona del del príncep Alfons, fill major d’Alfons XIII, i avi de Joan Carles I.

A continuació compartim el fil amb la història d’aquesta família.
temes relacionats

Rei emèrit Joan Carles I   /    Rei Felip VI   /    Monarquia   /    Corrupció i enriquiment   /    Internacional

Comentaris

Comentar