Aquesta declaració es queda en “paper mullat” després de 6 mesos de la seva realització. L’objectiu del PP era la no realització de l’acte. Afortunadament l’acte convocat per les Marxes de la Dignitat es va acabar realitzant. Un acte que va servir no solament per defensar el dret democràtic al fet que un poble decideixi el seu futur sinó defensar la llibertat d’expressió i l’acte represiu contra el poble treballador.

L’Ajuntament va cedir l’espai municipal, però la jutgessa del Contenciós-Administratiu número 5 va admetre les mesures cautelaríssimes que va demanar el PP per evitar que es celebrés. Ara, el TSJA diu que “són més prevalents" l’exercici dels drets d’expressió i reunió.

Santiago Lupe, director d’Esquerra Diari i dirigent de la CRT denunciava abans del començament de la xerrada que “aquest és un fet més de l’escalada repressiva que es desplega amb tota la seva força a Catalunya, però que està tenint ramificacions en tot l’Estat, com vam veure a Madrid, a Vitòria, a Burgos. S’està donant en moltes ciutats, contra aquells que volen sortir als carrers a expressar alguna cosa tan bàsica com el suport a un dret democràtic, el dret al fet que els catalans i les catalanes puguin decidir lliurement”.

A 6 mesos de la seva realització les Marxes de Dignitat novament convoquen una xerrada en el CSC Luis Buñuel “per parlar sobre la repressió i la llibertat d’expressió amb Boro, periodista de la Haine i Kaos en la red i Pablo Hasel, raper i activista compromès. Tots dos condemnats a presó per exercir el seu dret a la llibertat d’expressió”.