×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Telepizza es nega a aplicar la pujada del Salari Mínim i la seva plantilla anirà a la vaga

CGT es va situar com a primera força sindical entre les i els auxiliars repartidors i neteja divendres passat 24 de maig -5 CGT, 4 CCOO i 2 UGT-. Un dia després la força més votada –al costat de la secció sindical d'UGT- anunciava la convocatòria d'una vaga i manifestació el pròxim 31 de maig.

IzquierdaDiario.es

EsquerraDiari.cat

dimarts 28 de maig de 2019
Facebook Twitter

Des de les seccions sindicals s’al·lega que Telepizza deu diners a cada treballador i treballadora a causa de la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) que es va aprovar a la fi de 2018 per a 2019, de 735,90 a 900 euros al mes. Aquesta pujada s’havia d’aplicar des de gener de 2019 i fins ara la multinacional s’ha negat a pagar el deute.

El gruix dels i les treballadors beneficiats per la pujada del SMI estan en empreses super-explotadores i anti-sindicals - com a Papa John’s, Burger Kings, Glovo…- mentre el Govern fa els ulls grossos per al benefici patronal. A Telepizza les treballadores i treballadors han dit prou. És per això que anomenen a tots els i les treballadores d’aquest tipus d’empreses –amb major índex de precarietat laboral- que estan sofrint el mateix que en Telepizza que es mobilitzin amb ells el pròxim dia 31 de maig per la pujada del salari mínim.

Denuncien també que, al mateix temps, el passat 13 de maig per “ordre i mandat” de la multinacional totes les botigues pròpies de Saragossa es van vendre en forma de franquícia. Les vuit botigues pròpies de Telepizza a Saragossa –amb una plantilla de 305 persones– són adquirides per Alfonso Ferret, l’empresa de les quals, QSR, sembla tenir relació amb Pizza Hut.

Aquest és el model que Telepizza vol imposar: franquiciar perquè la plantilla estigui dividida i d’aquesta manera aplicar més ràpidament retallades o rebaixes salarials precaritzant encara més si cap el treball. L’objectiu de l’empresa és liquidar el dret dels i les treballadores a tenir una representació sindical unitària amb l’objectiu de passar més fàcilment qualsevol atac als treballadors.

Des de CGT i UGT a Telepizza ens proposem plantar cara a aquest nou atac de la patronal, cridant en primer lloc a la més àmplia unitat a la resta dels sindicats presents en l’empresa. Per a enfrontar el procés de crear franquícies, perquè ens paguin el que ens deuen i per a començar a recuperar el perdut.

Es realitzarà una manifestació el 31 de maig a les 18h a la plaça San Francisco enfront de la botiga de Telepizza. Si Telepizza no paga, la plantilla no treballa.


Facebook Twitter

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah