Catalunya

#TsunamiDemocrátic

Càrregues als talls de Pertús i La Jonquera

Agents antiavalots de la policia francesa, Guàrdia Civil i Mossos d'Esquadra han carregat i estan desallotjant un per un. Els CDRs i Tsunami Democràtic resisteixen i convoquen accions de solidaritat

dimarts 12 de novembre de 2019| edició del dia

La CRS francesa està empenyent a totho en direcció a l’Estat espanyol i fa servir gas pebre encara i de manera violenta. Els manifestants retrocedeixen a poc a poc però sense enfrontar als gendarmes. A primera hora d’aquest matí ha començat l’operació de la policía francesa. Al migdia ja ha hi havíen 19 detinguts.

Al tall sud, a la Jonquera també està actuant la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra han desallotajat el tall de la Jonquera. Però una part dels manifestants han estat dispersats i altres han marxat a fer un segon tall. Tsunami Democràtic crida a un reagrupament per reorganitzar el tall a l’AP 7

Els CDRs del Barcelonès criden a fer accions en solidaritat amb els manifestants que lluiten per defensar els talls a la frontera amb França i contra la repressió. Una acció de protesta que es farà avui mateix a les 13hs davant del consulat francès a Ronda Universitat 22 de Barcelona.

També hi ha una crida, feta per Tsunami Democràtic a la solidaritat per tancar el pas fronterer a Euskadi, al pas de Behobia avui a les 18hs. Amb una convocatòria feta en català i en Euskera.

Per la seva banda, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, Batzac i i l’Assemblea Juvenil de la Universitat Rovira i Virgili fan convocatòria d’urgència a les 19hs al Campus Catalunya de la ciutat de Tarragona.

L’autopista AP-7, la via principal de connexió entre l’Estat espanyol i França per carretera, ha estat tallada poc abans de les 9am del dia d’ahir en el punt fronterer de La Jonquera (Girona) per manifestants que protesten per la sentència del procés.

Per la banda francesa està tallada al Pertús amb activistes de la "Catalunya Nord" que actualment pertanya a França. És aquest tall el que està atacant la policia gal·la.

Et pot interessar: Tsunami Democràtic bloqueja la frontera amb França a La Jonquera per l’AP-7
temes relacionats

#TsunamiDemocratic   /    #SentenciaProces   /    Catalunya   /    Política Estat espanyol   /    Autodeterminació de Catalunya   /    Catalunya

Comentaris

Comentar