Catalunya

Tsunami Democràtic bloqueja la frontera amb França a La Jonquera per l’AP-7

La plataforma independentista ha fet una crida a través de la seva aplicació i xarxes socials perquè se sumin altres vehicles i persones a l'acció.

dilluns 11 de novembre de 2019| edici� del dia

L’autopista AP-7, la via principal de connexió entre l’Estat espanyol i França per carretera, ha estat tallada poc abans de les 9.00 hores en el punt fronterer de La Jonquera (Girona) per manifestants que protesten per la sentència del procés.

Nombrosos vehicles bloquegen el pas fronterer i la plataforma independentista Tsunami Democràtic ha fet una crida a través de la seva aplicació i xarxes socials perquè se sumin altres vehicles i persones a l’acció.

Sota el lema "Tothom a La Jonquera", a través de les xarxes socials Tsunami Democràtic assegura que "amb l’ajuda dels companys de la Catalunya Nord, hem pogut tallar els dos sentits de la marxa de l’AP-7 en el punt fronterer".

“Ara mateix, fem una crida general a anar fins a la frontera, amb cotxe o sense", indica Tsunami Democràtic a les xarxes socials, una acció a la qual s’han sumat els Comitès de Defensa de la República (CDR).

L’objectiu de la mobilització, asseguren, és que la comunitat internacional "faci entendre" a Espanya que "l’únic camí és asseure’s a parlar" per a negociar una solució al conflicte a Catalunya.

Els manifestants han disposat un escenari de grans dimensions en el mateix punt fronterer, en sentit a Espanya, amb altaveus, sense que de moment s’hagi anunciat l’ús que tindran, mentrestant, en direcció a França s’han instal·lat barricades amb material d’obra.

Tant en la part espanyola com en la francesa hi ha una forta presència policial que no ha actuat de moment.

Divendres passat, Tsunami Democràtic va anunciar que preparava la seva "acció més ambiciosa" per a just després de les eleccions del 10N: "Preparem-nos per a un 11S de tres dies", va assenyalar en un comunicat.

Et pot interessar: Tsunami Democràtic convoca un "11-S de tres dies" a partir de dilluns

La plataforma que va promoure el col·lapse dels accessos a l’aeroport de El Prat el passat 14 d’octubre, dia en què es va donar a conèixer la sentència del procés, va instar el divendres als independentistes que segueixin les seves convocatòries a través de les xarxes i que sol·licitin "festa" en el treball almenys un dia entre dilluns i dimecres.
temes relacionats

#TsunamiDemocratic   /    #SentenciaProces   /    Catalunya   /    Autodeterminació de Catalunya   /    Catalunya

Comentaris

Comentar