×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Àngels, educadora: “Sembla que s’hagi oblidat que Aragonès va ser l’autor de la pitjor llei de privatització de serveis públics”

Àngels, educadora d'un centre de dia de persones amb diversitat funcional i intel·lectual, recorda el paper del Pere Aragonès en les polítiques neoliberals de l'últim govern.

Àngels Vilaseca

divendres 19 de març de 2021
Facebook Twitter

Sóc l’Àngels, militant de Pan y Rosas i del CRT, i actualment estic treballant com a educadora en un centre de dia de persones amb diversitat funcional i intel·lectual. Un àmbit dels serveis socials, que com tants d’altres estem patint la precarietat des de fa anys, amb sous molt baixos, pocs recursos, i on en la majoria dels centres les ràtios de persones usuàries per professional són molt elevades.

I tot això és conseqüència de les dures retallades que ens han imposat des de fa anys els diferents governs de torn, tant durant les legislatures de Convergència i els seus hereus, amb el suport i participació d’ERC, com també els anys del Tripartit. Unes retallades que han facilitat les externalitzacions i privatitzacions de tots els serveis públics, i han fet que avui dia passi quelcom tan aberrant, com que empresaris de l’Ibex 35, com Florentino Perez, monopolitzi gran part de la gestió dels serveis socials i en faci negoci.

És per això, que rotundament no dono cap suport a un Govern de Pere Aragonès, perquè sembla que des de determinats partits polítics, com la CUP que s’ho està plantejant, s’estiguin oblidant que ell va ser el capdavanter de la famosa “llei Aragonès”. Una llei que no buscava altra cosa que aprofundir encara més la privatització de tots els Serveis Públics.

Et pot interessar: Jo no dono suport a un govern de Pere Aragonès

Si bé, finalment des dels diferents moviments socials es va aconseguir que no tirés endavant, no podem obviar que el passat estiu i en plena pandèmia, el govern de JxCat i ERC va aprovar el Decret 69/2020 que no és més que una Llei Aragonès encoberta pels serveis socials, i que facilita majors externalitzacions.

Al final és una mostra més que evidencia que amb la formació del nou govern no tindran cap intenció de revertir les retallades, si no tot el contrari, seguiran protegint els interessos de les grans empreses.

Així ho hem vist amb la nefasta gestió que han fet durant la pandèmia amb les residències de gent gran, un autèntic crim social on s’han fet paleses les conseqüències més crues d’aquestes polítiques neoliberals. Perquè només a Catalunya el 83% de les residències de gent gran estan en mans privades.

Per tot això, aquelles treballadores que hem estat en la primera línia en els serveis essencials durant la pandèmia, sense recursos ni el material de protecció adequat, se’ns fa molt difícil entendre que des de partits que es fan dir d’esquerra anticapitalista, com la CUP, es plantegin donar suport als mateixos que són directament responsables de la nostra precarietat.

Et pot interessar: Esteban de CGT Telepizza: “no entendria que l’esquerra doni la presidència a l’artífex de la llei Aragonès”

Com tampoc ho entenem les que vam votar i sortir als carrers a l’1 d’octubre del 2017. Perquè tant ERC i JxCat no només han demostrat que no tenen intenció de complir el mandat del referèndum, si no que contràriament són ells qui van enviar-nos els Mossos d’esquadra a reprimir-nos i detenir-nos durant les protestes d’Urquinaona, en les quals defensàvem la llibertat dels seus propis presos. I així mateix ho estan fent en les actuals protestes contra l’empresonament de Pablo Hasel.

Penso que ens sobren els motius per no donar suport a la investidura del Govern de Pere Aragonès, que no serà més que una reedició de tot el que acabem d’esmentar. No entenem que la CUP li doni suport, ni molt menys que s’hagi plantejat la possibilitat d’entrar al Govern. Si finalment ho fa, estaran sent còmplices de les retallades i privatitzacions dels serveis públics, així com de la brutal repressió contra aquells que defensem els drets més bàsics. És per això que necessitem construir una esquerra de classe, independent de les institucions i la patronal, que aposti per la lluita als carrers!


Facebook Twitter

Àngels Vilaseca

Treballadora de Serveis Socials, Pan y Rosas | @mangic_cv

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?