×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Esteban de CGT Telepizza: “no entendria que l’esquerra doni la presidència a l’artífex de la llei Aragonès”

Des d'Esquerra Diari hem parlat amb l'Esteban, membre del comitè d'empresa a Barcelona per part de CGT a la multinacional Telepizza, sobre la investidura de Pere Aragonès i la campanya llançada per aquest diari “Jo no dono suport a un Govern de Pere Aragonès”.

EsquerraDiari.cat

dimecres 17 de març de 2021
Facebook Twitter

En aquests dies s’està negociant el futur Govern de Catalunya, amb avanços significatius, com és la presidència del Parlament per part de Laura Borràs, la que fora candidata a la presidència a les últimes eleccions catalanes per JuntsxCat. Un clar senyal que des dels dos partits del processisme busquen una reedició 2.0 de l’últim període, és a dir, una tornada a l’autonomisme i enteniment amb la Moncloa només ocultat per declaracions pujades de to de tant en tant en algun mitjà de comunicació.

En aquest context, la CUP continua demandant a ERC i JuntsxCat que la tinguin en compte per a les negociacions, com diumenge passat assegurava Eulàlia Reguant en una entrevista al Nacional.cat “ERC i Junts ens estan situant fora de les negociacions de Govern”, mentre lamentava que totes dues formacions enfilaven un camí “per a reproduir” esquemes de la legislatura anterior. Podria esperar-se una altra cosa? Clarament no.

És per això que en el marc d’aquestes negociacions des d’Esquerra Diari hem llançat la campanya “Jo no dono suport a un Govern de Pere Aragonès”, el candidat més neoliberal que es podria trobar en les llistes d’ERC i que ja va intentar assestar un cop privatitzador fa un any i mig.

Sobre totes aquestes qüestions hem pogut xerrar amb Esteban, delegat del comitè d’empresa per CGT en Telepizza a la ciutat de Barcelona. Sobre aquest tema Esteban assegurava que “seria increïble que un partit anticapitalista pugui ajudar a investir a un “senyor” que proposava directament privatitzar un munt de sectors públics”.

I és que precisament la citada Llei Aragonès, coneguda així popularment per ser ell mateix l’impulsor, és una cosa impossible d’oblidar per la classe treballadora, especialment pels sectors més precaris. “Encara que després sigui investit pel suport d’uns altres, la CUP no pot donar suport a una investidura al neoliberal d’Aragonès. El que farà és campar al seu aire i continuar implementant aquestes polítiques contra la classe treballadora” assegurava l’Esteban a la nostra conversa.

Per altra banda, l’Esteban també mira als sindicats. En la seva llarga experiència d’organització en un sector tan complicat com el sector del menjar ràpid i ni més ni menys a Telepizza, el delegat per CGT afirma que “De fet la CUP i tots els sindicats alternatius, com la CGT, s’haurien de mobilitzar i sortir al carrer contra un personatge com aquest”.

Són per aquestes raons per les quals des de CGT Telepizza “ens adherim i donem suport a aquesta iniciativa i convidem a més sectors de treballadors i treballadores a sumar-se” perquè no podem “oblidar” que de la mà d’ Aragonès “seguiran les mateixes polítiques neoliberals que amb JuntsxCat i abans CiU”. L’Esteban ho té clar ell tampoc dóna suport a un govern de Perè Aragonès.


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”