×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Al descobert l’espionatge del Govern a les organtizacions independentistes

La Directa fa públic un reportatge sobre l'espionatge del Govern de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra dirgit a diferents organitzacions independentistes i socials. Denunciem aquest escàndol i la utilització de mètodes típics de la Brigada Político Social contra l'esquerra, els sindicats i els moviments socials.

Arsen Sabaté

dimecres 28 d’octubre de 2020
Facebook Twitter

Foto: Complex Central Egara, seu dels Mossos d’Esquadra

El mitjà de comunicació alternatiu La Directa ha publicat aquest dimarts un reportatge on es posa llum a tot un cas d’espionatge i suplantació d’adreces de diferents organitzacions de l’esquerra independentista per part de dues IP que pertanyen als Mossos d’Esquadra i al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTI).

En el mateix reportatge s’informa que durant els últims mesos organitzacions independentistes com Arran, Endavant, La Forja o la CUP han sigut part d’aquesta persecució i criminalització, a més de col·lectius socials com el Sindicat de Llogateres o l’ateneu La Base a través de les seves direccions electròniques. "En total, s’han enviat més d’una seixantena de correus falsos per captar informació", destapa La Directa.

El cas d’espionatge digital al moviment independentista arriba a nivells molt greus ja que, fins i tot, s’ha suplantat l’identitat d’una de les portaveus de l’organització La Forja, i en aquest sentit, l’organització Alerta Solidària ha iniciat una querella criminal. "Algú es va fer passar per ella", denuncien des de l’organització antirepresiva de l’Esquerra Indepenentista i va enviar un correu electrònic a una altra organització social.

En el reportatge de La Directa també s’explica com des d’una de les organitzacions independentistes es va poder arribar a descobrir les IP digitals del Complex Central Egara dels Mossos d’Esquadra, ni més ni menys que el centre neuràlgic des d’on surten totes les ordres centralitzades del cos de policia de la Generalitat de Catalunya.

Sens dubte, aquesta persecució i espionatge deixa en clar que el Govern de la Generalitat utilitzarà també tots els mètodes a la seva disposició per a mantenir controlat el moviment independentista i pel dret a decidir dins dels marges constitucionals, i molt més en un moment en que els partits del processisme com ERC i JxCat han demostrat reiteradament la seva intenció d’una tornada a l’autonomisme pactat amb el Govern del PSOE i Unidas Podemos.

En aquest sentit, les més de 70 causes judicials obertes contra activistes socials que van sortir a lluitar durant les protestes per la sentència i en les que el mateix Govern de la Generalitat n’és part acusatòria, en són un altra exemple flagrant.

No obstat, per aquest propòsit, el Govern de la Generalitat no dubte en utilitzar també els mateixos mètodes barroers del deep state i els seus aparells represius. Si, els mateixos que denunciaven mesos enrere quan es va fer públic que el president del Parlament de Catalunya Roger Torrent, entre d’altres, havien sigut espiats a través dels seus dispositius mòbils.

Et pot interessar: Espionatge a Torrent: un nou cas de les clavegueres de l’Estat

I es que, en realitat, per als interessos dels partits de la burgesia catalana no hi ha millor aixopluc que sota l’ala del Règim monàrquic parlamentari de l’Estat espanyol, el mateix Règim i les seves cloaques dels que han sigut part durant dècades.

Enfront aquest nou atac contra el moviment independentista, es torna necessari impulsar una depuració de les responsabilitats sota una investigació independentent, el desmantellament de tots els aparells represius i d’espionatge, ja sigui de l’Estat central com del Govern de la Generalitat, l’absolució de totes les causes obertes contra activistes independentistes i posar fi a la persecució i criminalització del moviment independentista i de les organitzacions socials i d’esquerres.

En el seu moment la CUP va denunciar al Govern de l’Estat espanyol com a responsable de l’espionatge als líders sobiranistes. No obstant, davant el cas de suplantació digitat i espionatge dirigit a les organitzacions independentistes per part dels Mossos d’Esquadra, la formació cupaire i l’esquerra idependentista té l’obligació de denunciar aquest últim cas de persecució i assenyalar com a culpables als partits de la burgesia catalana. L’esquerra independentista ha de trencar urgentment amb la "unitat estratègica" amb aquests partits.

Enfront els mètodes represius per a desactivar i criminalitzar el moviment independentista la CUP es troba en la disjuntiva de seguir amb la proposta d’unitat estratègica amb els representants de la burgesia catalana o plantejar una alternartiva de lluita pel dret a l’autodeterminació sota la perspectiva d’independència classe. No es pot revertir una deriva autoritària de la mà dels mateixos que fan tot el possible per a neutralitzar les aspiracions democràtiques pel dret a decidir del poble català.

També pots llegir: Catalunya eleccions 14F: l’esquerra revolucionària hem de construir una alternativa d’independència de classe


Facebook Twitter

Arsen Sabaté

Editor d'Esquerra Diari.

Barcelona | @ArsenSabate

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”