×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Espionatge a Torrent: un nou cas de les clavegueres de l’Estat

El President del Parlament català, Roger Torrent ha denunciat l'espionatge al que ha estat sotmès conjuntament amb molts polítics catalans.

EsquerraDiari.cat

dimecres 15 de juliol de 2020
Facebook Twitter

Un nou cas del deep state, és a dir, les clavegueres de l’Estat en acció, ha saltat aquest dimarts amb l’espionatge del telèfon mòbil del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent. Però també a centenars de dirigents polítics catalans, com l’Ernest Maragall.

En una roda de premsa, el propi Torrent ha informat que ha tingut coneixement de l’espionatge des de fa uns dies a través de diferents mitjans de comunicació nacionals i internacionals. I el que ès més revelador, ha explicat que el programa Pegasus amb el que ha sigut intervingut el seu aparell mòbil, només pot ser utilitzat pels governs.

Torrent ha assenyalat que amb el software Pegasus es poden escoltar les converses que es tenen a través del telèfon i fer captures de pantalla, i ha qualificat el cas d’espionatge com una qüestió "molt greu". A més, s’ha dirigit a Moncloa denunciant que "a l’Estat espanyol es practica l’espionatge contra adversaris polítics" i que "fa temps que això es sap, però ara ja tenim les proves".

Sens dubte, com remarca Torrent, el cas d’espionatge és un autèntic atac contra els drets i les llibertats, tot i que encara no se sàpiga de quin sector del Règim del 78 prové.

I és que avui tant el Govern del PSOE i Unidas Podemos, com la dreta venen disputant-se dos grans projectes diferents per a restaurar el Règim, tal i com explica Santiago Lupe en una entrevista de Contrapunto.

En aquest sentit, per donar sortida a la crisi estructural del Règim, les clavegueres de l’Estat apunten en totes direccions, fins a tal punt que el mateix rei emèrit Juan Carlos I serveix com a fugida d’escapament per a salvar a la qüestionada Monarquia i al rei Felipe VI.

El Govern de Pedro Sánchez ha sortit sorprès per l’espionatge i ha aconsellat al President Roger Torrent que faci una denúncia a la (in)justícia. La mateixa que investiga només els informes "fets a la carta" per la Guàrdia Civil. Així s’han mostrat el Ministro de Justicia Juan Carlos Campo i la Ministra portaveu María Jesús Montero. Llàgrimes de cocodril les que li cauen al partit dels GAL i el senyor "X".

María Jesús Montero ha aclarit que el Govern central “no té constància". Potser és perquè el Ministre Grande Marlaska ja ha acabat amb les clavegueres de l’Estat. Potser és perquè l’ex-Comissari Villarejo ja està a presó i només parla de Corinna i el Rei Joan Carles. Ningú en sap res. Podria haver estat d’un altra forma?

Però també cauen llàgrimes dels ulls dels dirigents d’Unidas Podemos. Jaume Asens ha dit que "una vegada més actuen les clavegueres de l’Estat..." Però si la seva força hi és al Govern! Però no era que Grande Marlaska havia acabat amb elles. Més fàcil és dir paraules i amagar l’escombraria.

També han explicat que si qualsevol força d’(in) seguretat fa escoltes telefòniques, només la poden fer amb una ordre judicial. I el control de tot això ho té (ta chan!!) el Tribunal Suprem. Sí. El senyor Marchena segurament donarà tota la seguretat d’una investigació imparcial i amb tots els drets a tots els polítics espiats. No hi ha més paraules senyoria.

Per un altra banda, com pot continua la taula de diàleg que Esquerra Republicana vol imposar al govern central?

Et pot interessar: Clavegueres de l’Estat

Et pot interessar: Sánchez encomana a Marlaska acabar amb les "clavegueres" de les quals el PSOE és part


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"