×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

Acampada per Palestina a la Universitat Complutense: les universitats madrilenyes se sumen al moviment

Estudiants de les universitats madrilenyes inicien una acampada per Palestina enfront del vicerectorat de la Universitat Complutense. Se sumen així al moviment internacional que recorre les universitats de tot el món, des de Washington, París, Los Angeles, Vancouver, Ciutat de Mèxic, Istanbul i Tòquio, fins a València, Barcelona, el País Basc, Sevilla i ara Madrid.

IzquierdaDiario.es

dimarts 7 de maig
Facebook Twitter

Mentre Israel continua la seva massacre a Gaza i prepara una nova ofensiva genocida a Rafah, l’onada d’indignació juvenil que recorre les universitats del món es continua estenent i ha pres la metxa a les universitats de l’Estat espanyol. Avui ha estat el torn de Madrid.

En una massiva assemblea convocada pel Bloc Interuniversitari de Madrid i diversos col·lectius i organitzacions estudiantils, s’ha resolt començar amb una acampada enfront del vicerectorat de la Universitat Complutense.Les i els estudiants exigeixen la “fi del genocidi que està duent a terme Israel amb la complicitat de les nostres universitats, la UE i el govern d’Espanya”. Amb aquesta acció exigeixen la ruptura de tots els convenis amb universitats i institucions israelianes o empreses que col·laboren amb el genocidi, així com el govern una “ruptura total de relacions amb Israel” i la “fi immediatament al comerç d’armes”. També denuncien “la persecució i criminalització que sofreixen els moviments de solidaritat amb el poble palestí” i la “derogació de la llei mordassa, de la llei d’estrangeria i de la LCU, que permet la repressió del moviment propalestí a les universitats”.Ja són desenes les tendes de campanya que s’han apostat i centenars d’estudiants, juntament amb professors, treballadors no docents i integrants d’organitzacions palestines congregats en l’inici de l’acampada planificant les pròximes accions.L’acampada de la Complutense coincideix amb les últimes declaracions del Govern d’Ayuso, que ha demanat mantenir "la política fora de les aules". No sols una proposta reaccionària, sinó inversemblant. Ja són més de 200 els centres educatius de tot el món que han convocat acampades per solidaritzar-se amb el poble palestí.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Contracorriente (@contracorriente_juv)Massiva acampada a Barcelona


A Barcelona s’ha avançat i aquest dilluns centenars de joves han començat una acampada a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona. Durant la tarda d’ahir, uns 500 estudiants es van reunir en assemblea a la Universitat de Barcelona del Barri del Raval, convocats pel Comitè en Solidaritat amb Palestina, la Plataforma Universitat amb Palestina i altres organitzacions.

Després de la lectura d’un manifest en el qual es denuncia el genocidi i la complicitat de la universitat amb Israel, i les paraules de desenes de persones que van fer una crida a sumar-se al moviment internacional d’estudiants en solidaritat amb Palestina, més de 200 persones van sortir en manifestació des de la UB Raval cap a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona on va començar una massiva acampada als jardins de l’edifici.

Estudiants, professors, personal no docent i també organitzacions palestines s’han sumat a l’acampada. Aquest dimecres tindrà lloc el claustre extraordinari del Rectorat, que decidirà sobre la ruptura de relacions amb les universitats i centres de recerca israelianes. Des de l’acampada exigeixen la fi de les relacions de la universitat amb Israel, i també l’exigeixen als governs de l’Estat espanyol i la Generalitat.


Assemblea d’estudiants de la UAM contra el genocidi a Gaza


L’assemblea d’estudiants de la UAM ha realitzat en el matí del dilluns una protesta pel campus per exigir la fi del genocidi a Gaza i denunciar la complicitat del govern espanyol i universitats com l’Autònoma de Madrid.

En una marxa des de la Facultat de Filosofia i Lletres fins al Rectorat, les i els estudiants s’han concentrat per protestar contra el genocidi a Gaza, la complicitat del govern espanyol i els llaços de la universitat amb empreses armamentístiques.

En el comunicat que els estudiants han llegit al rectorat es destacava que el que veiem avui a Gaza és “una massacre que està tenint lloc amb l’absoluta complicitat dels Estats Units, la UE i també el govern espanyol, que continua comprant i venent armes i mantenint relacions econòmiques i polítiques amb l’Estat d’Israel (…) al mateix temps que endureixen les fronteres per a aquells que fugen de la guerra, la fam i l’espoli”.

L’assemblea denuncia que la Universitat Autònoma no sols “s’ha mantingut equidistant”, sinó que té acords amb “empreses que augmenten els seus beneficis finançant el genocidi com el Banc Santander, el BBVA, Accenture i té acords amb l’exèrcit espanyol”. Les i els estudiants van resoldre participar de la convocatòria d’aquest dimarts a Ciutat Universitària.


De València al País Basc


A la Universitat de València (UV) l’acampada universitària contra el genocidi a Gaza ha complert aquest dilluns una setmana. Desenes de tendes de campanya han estat muntades en la Facultat de Filosofia, on estudiants, professors, activistes d’organitzacions palestines i persones solidàries exigeixen el “cessament d’acords” de les universitats i institucions amb “qualsevol empresa i organisme d’Israel” que financi l’apartheid. La Universitat ha permès les accions de protesta, igual que havia ocorregut "en anteriors ocasions i amb diferents equips de govern".

Els campus de la Universitat del País Basc (UPV/EHU) també s’han sumat al moviment des d’aquest dilluns, amb centenars de joves acampats en els edificis de la institució als campus de la Universitat del País Basc (UPV/EHU) de Vitòria-Gasteiz (Llaurava), Leioa (Bizkaia) i Ibaeta (Guipúscoa), així com en la Universitat Pública de Navarra.

Així, el moviment #StudentForGaza, que es va gestar en la Universitat de Columbia (Nova York), s’estén com una reguera de pólvora pel món.


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï