×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Acampada per Palestina UB: “No marxarem fins que vegem que tota la cadena de complicitats de la Universitat, el govern de coalició i la Generalitat cessin amb l’Estat d’Israel”

Amb el suport de més de 95 entitats socials, sindicals i polítiques l'acampada de les i els estudiants, al costat de treballadors i treballadores i professors, han tornat a mostrar aquest divendres en una roda de premsa la voluntat de mantenir l'acampada fins que s'acabi tota relació amb l'Estat d'Israel i els seus aliats còmplices.

EsquerraDiari.cat

divendres 10 de maig
Facebook Twitter

Aquest divendres es compleixen cinc dies des que les i els estudiants iniciessin l’acampada en l’edifici històric de la Universitat de Barcelona. Durant aquests cinc dies han aconseguit sumar a col·lectius socials, polítics i sindicals a aquest lluita per denunciar el genocidi que l’Estat sionista d’Israel està duent a terme a Palestina.I en aquests cinc dies, a més d’aquest suport cada cop més creixent de l’acampada, han aconseguit amb la seva acció que el Claustre de la Universitat de Barcelona, en sessió extraordinària dimecres passat aprovés la moció presentada per Universitats amb Palestina, on s’exigia la ruptura de tots els acords institucionals, acadèmics i de recerca, amb institucions israelianes o amb institucions còmplices del genocidi contra el poble palestí.

Com ha apuntat en roda de premsa Pablo Castilla, un dels portaveus del Comitè Estudiantil de Solidaritat amb el Poble Palestí, "ens mantindrem aquí fins que es trenqui tota la cadena de complicitats amb l’Estat d’Israel” .Des de l’acampada d’estudiants i la resta de col·lectius que donen suport, han deixat clar davant els mitjans de comunicació que no volen que la decisió presa pel Claustre quedi en meres declaracions. Per això, asseguren que "com a estudiants, professorat i treballadores de la Universitat, no volem que aquestes resolucions es quedin només en paraules i declaracions d’intencions. Exigim a l’Equip Rectoral de la UB la convocatòria d’una sessió extraordinària del Consell de Govern que ratifiqui el mandat democràtic derivat del Claustre".

En aquest sentit han deixat clar que “no aixecarem l’acampada fins a veure accions concretes de la UB”.

Durant la roda de premsa també s’ha tingut present el comunicat de la CRUE (Conferència de Rectors i Rectores de les Universitats Espanyoles), en dir que "no en tenim prou amb un posicionament que manté un discurs equidistant i del qual difícilment se’n derivaran fets que contribueixin a aturar la complicitat. Exigim que s’activin immediatament tots els mecanismes necessaris per trencar totes les relacions amb l’Estat d’Israel i les seves institucions".

Un altre dels aspectes importants que havia de comunicar l’Acampada era el posicionament enfront de la jornada electoral d’aquest diumenge. El missatge és clar, des de l’Acampada no hi ha voluntat d’intercedir ni obstaculitzar la jornada electoral. "No entendríem que amb el pretext d’una jornada electoral es desallotgi per la força una protesta que defensa la vida i els drets bàsics. I alertem de l’amenaça democràtica que suposa la repressió de les acampades de les nostres companyes a Europa i els Estats Units, amb una brutalitat que revela la naturalesa dels poders colonials imperialistes".

En aquest sentit, en declaracions posteriors a Esquerra Diari, Pablo Castilla ha assenyalat que “no ens proposem interferir en les eleccions. Però pensem mantenir les nostres protestes. Si ens volen acusar de trencar la normalitat de les eleccions, els diem que no estem en un context de normalitat sinó d’excepcionalitat. Hi ha un genocidi en marxa i els nostres governs són còmplices. Si ser aquí el dia de les eleccions serveix per a assenyalar i denunciar això, estem en el bon camí”.

Enfront de la posició que la JEC pugui prendre, Pablo Castilla ha apuntat que “hem vist en altres eleccions com la Junta prohibia altres expressions de llibertat d’expressió o protesta. I hem vist també com molta gent no les acatava. Nosaltres, si la Junta vol prohibir o limitar la llibertat d’expressió, la resposta serà la mateixa. No, continuarem denunciant un genocidi, el dia de les eleccions i tots els dies mentre continuï".


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï